Juuri julkisuuteen tullut lääninhallitusten tekemä selvitys vanhushoidosta tukee jo aiemmin tehtyjä tutkimuksia. Hoitajia on liian vähän.

Esimerkit ovat synkkää luettavaa. Kaikki tapaukset eivät kerro yksinomaan henkilökunnan vähyydestä. Osa on senlaatuisia tekoja, että tekoon syyllistynyt on täysin sopimaton vanhustyöhön. Liiallinen työpaine on varmaan osaltaan syyllinen joihinkin käsittämättömyyksiin. Pimeää pelkäävän pyörätuoliasukin sulkeminen komeroon on käsittämätöntä.
Suurin osa esimerkeistä kertoo ainoastaan liian vähäisestä työvoimasta. Tahallisesta hoitovirheestä kertoo selvityksessä lähinnä se, että vanhuksia ei ole viety lääkärille viikkokausiin vaikka on ollut jopa luunmurtumia. Tähän ovat syyllistyneet yksityiset hoitokodit, jotka pelkäävät maksavan asiakkaan menetystä.
Toivottavasti näin ei ole Ugissa. Mitään tällaista en ole kuullut. Villa Mariasta tosin kuului kaikenlaista. Siellä on valvontaa tehostettu, eikä ainakaan minun korviini ole tullut pitkään aikaan negatiivisiä uutisia. Sosiaali ltk valvoo vanhushoitoa. Kyllä meillä henkilökunnan vähyys on tiedostettu ja asiaa pyritty korjaamaan.
Nyt vaan elämme vaarallisia aikoja. Nyt mahdollisesti poistettavat palvelut eivät enää palaa. Onneksi laki suojaa pahimmilta visioilta.  Rahanpuute on huutava ja paineet kaikkeen säästöön ovat kovat. Toivottavasti pystymme tekemään palvelujen priorisoinnin kokonaisuuden näkien. Omaan sektoriin tuijottaminen pitäisi saada karsittua. Keväinen karsinta ei hyvää luvannut tässä suhteessa.