Kesällä varsinaista kuntapolitiikkaa ei tehdä, mutta puhetta riittää. eniten puheenaihetta on antanut demokatu. Silmissä oleva aiheuttaa vilkkautta harmaissa aivosoluissa. Danny muinoin lauloi miten "Kesäkatu polttaa miestä". Täällä se on demokatu. Sinänsä ei niin paljoa polta kunhan kävelee varjon puolella ja välillä istuu betonipenkkiin. Kadun sulkeminen on aiheuttanut huolta sen vaikutus liikkeiden kannattavuuteen. Otin tämän puheeksi erään liikkeenharjoittajan kanssa ja hän sanoi ettei tilanne ainakaan huonommaksi voi mennä. Tämä on tilanne kaikkien kaupungien keskustoissa. Muuta kuin ruokaa ei paljoa tarvita ja ruokakärryt täyttyvät niin ettei kukaan lähden niitä kovin pitkälle viemään. Mahdoton ajatus ruokakaupan olevan keskustassa ja parkkipaikkojen Itäkeskuksessa.

Tästä löytyikin aasinsilta Esko Holvin tonttiin. Siihen ei mahdu isoa liikerakennusta kuin ylös tai alaspäin. Sellainen rakentaminen on kallista. Isot ketjut tekevät huolellisesti markkinointitutkimuksen ja on vaikeata ajatella mikä konserni haluaisi tulla Ukin keskustaan. Mielestäni tähän ei pidä kaupungin sekaantua. Mikäli jollain on halua niin kyllä se tontin ostaa suoraan yksityiseltäkin. Kaupungin omistus ei tuo tontille mitään lisäarvoa, menoa kylläkin. Kaupungin halu vaikuttaa tontin rakentumiseen hoituu kaavoituksen kautta.

Vielä kun kirjoittaa muutaman rivin Mältintiestä, niin kaikki tärkeä onkin pöydällä. Tien aiheuttama kohu oli ylättävää vasta siinä vaiheessa, kun urakoitsija valittiin. Tämä taitaa johtua siitä ettei päätöksentekoa voi moittia avoimuudesta. Monet asiat tulevat tietoon vasta siinä vaiheessa, kun näkee perjantaina maanantaisen kokouksen päätöslistan. Siinä vaiheessa on monen mahdoton löytää aikaa asioiden selvittelyyn.Jossain asia on kuitenkin valmisteltu sillä yleensä päätösesitys hyväksytään äänin 6-5.                              

Tämä aiheutti valtuustoaloitteen jonka päämäärä oli asioiden perusteellisempi käsittely. Poliittinen keskustelu käänsi jutun Walan ja Vainion erottamiseksi. Asiassa keskeisesti mukana olleena voin vakuuttaa ettei erottamisista edes puhuttu. Suurimmat huolenaiheet olivat kaupungin lähitulevaisuuden investoinnit ja organisaatio uudistus. Investoinneista ei ole mitään yhtenäistä arviointia mitä maksaa. Tällaisen teko olisi välttämätöntä ja sen jatkoksi priorisointilista, jossa olisi isolla haarukalla missä aikataulussa ne toteutetaan.

Aloitteen jälkeinen kh:n kokous herätti ainakin minussa luottamuksen asioiden kääntymisen parempaan suuntaan. Luottamuksen aiheutti Esko Holvin tontin kauppa. Sitä ei heti ostettukaan vaan palautettiin evästyksellä eräiden asioiden selvittämisestä.

Organisaatio uudistus on jo menetty. Johtajia on jo palkattu, että organisaatiota pitää huomattavasti laajentaa paikan löytämiseksi kaikille. Markinataloudellisesti toimivat yritykset ottavat lisää työvoimaa mikäli se on taloudellisesti kannattavaa. Kunnalle tähän voi lisätä otetaan lisää työvoimaa palvelujen parantamiseksi. Meillä ei näin naurettavista asioista keskustella. Päämääränä ovat muut syyt. En ole nähnyt uusille johtajille tehdyn yhtään toimenkuvaa.

Tähän narinaan se taas meni vaikka ajattelin kirjoittaa positiivisesti. Tässä on nyt pohja keskustella miten kunkin mielestä mennään.