Tällä kertaa kokous aloitettiin 2:n vierailevan tähden esiintymisellä. Ensin AinoActiven edustaja paasasi henkilöstön kunnon parantamisesta ja halvalla. Oli kyllä vauhdikas kauppapuhe. Toisena oli konsultti Salivirta& Partnersista. Erittäin mielenkiintoinen alustus. Ainakin minä kuuntelin korvat höröllä herkeämättömällä mielenkiinnolla. 

Konsultti oli tehnyt selvityksen terveyskeskuksen toiminnasta. Uskoisin hänen tekemien ehdotusten tultua käyttöönotetuksi, toiminnan paranemiseen. Varsinaisiin kokousasioihin päästyä oli ekana ltk:en pöytäkirjat. Koulutus ltk:n päätös henkilöstön lomautuksista otettiin hallituksen päätettäväksi yksimielisesti ja samalla tavalla päätettiin laittaa täytäntöön aikaisemmin esitetty tapa. Kokouksessa oli 4 varajäsentä.

En kerro asioista, jotka eivät juurikaan herättäneet keskustelua eivätkä muutoksia esityksiin. Viikaistenkadun taloista päätettiin poistaa jutun otsikosta Neapo. Sillä ei ole enää mitään tekemistä asian kanssa. Otsikko oli jäänyt korjaamatta. Hankesuunnitelma tehdään ja se kilpailutetaan. Asumisoikeusasuntoja ei Viikaistenkadulle tule, sillä Ukia ei valittu kaupungiksi, joka näitä saa tehdä.

Terveyspuolen virkojen täyttö siirrettiin seuraavaan kokoukseen. Viime vuoden talouden toteutumasta keskusteltiin pitkään. Mitään muutosta ei tietenkään voitu tehdä. Se mikä on mennyt niin on mennyt. Pohitullin koulun kuntokartoitus sai aikaan äänestyksenkin. Esitimme Ruorasen kanssa tehtäväksi sisäilmanmikrobimittausta ja kosteus selvitystä. Nevavuori ja Seppo Maikola esittivät ettei mitään mittausta suoriteta. Äänin 7-4 päätettiin mittaukset suorittaa. Yksimielisesti olimme sitä mieltä, että tämä on ainoa tapaus laatuaan. Vastaisuudessa ei pelkkien huhujen varassa lähdetä mitään mittauksia tekemään. Jotain näyttöä pitää tarpeesta olla.

Kuntaliitoksesta Taivassalon kanssa, Lohimies esitti ettei sitä tehdä. Esitystä ei kannatettu. Tiedoksi annettavissa asioissa eräs hallituksen jäsen jääväsi itsensä. Aika outoa. Salaisena asiana oli listalla polttoaineiden hankinta kaupungin työkoneisiin. Viimeksi asia siirrettiin ja päätettiin pyytää tarjoukset paikallisilta asemilta. Tarjouksia oli muutama ja TB edullisimpana valittiin. Päätös ei ole salainen.

Muissa asioissa otin esille pikakirjeiden kannon. Aiemmin ne on kannettu aamulla klo 7.00 ja yritykset ovat saaneet edellisenä päivänä tilaamansa osat heti aamulla ja koneet käymään. Nyt ne saavat pikakirjeen vasta puolen päivän maissa. Henkilöstö joutuu seisomaan tumput suorina päivän. Kaupunki yrittää saada käytäntöön tavan millä kirjeen saisi heti aamusta. 

 

Olen korjannut eilen illalla pikaistuksissani kirjoittamaa versiota. Ainoastaan yhden asia ja pilkkuvirheen. Saattaa olla enemmänkin kirjoitusvirheitä vaikka Pinipajun kyläkoulussa tehokasta opetusta sainkin.