Oli taas pitkä kokous. Oli kyllä useita merkittäviä asioita joista oli syytä puhua ja äänestellä. Vauhdilla päästiin alkuun. Listan kohtaan 5 pysähdyttiin. Oli Merikoivulan kaava, josta pari juttua alempana kirjoitinkin. Kaava palautettiin uuteen valmisteluun äänin 7-4.

Pajalan parin tontin luovutusehdot hyväksyttiin esitetyssä muodossa. Nevavuorten siirtoviemäri korvauksesta päätettiin, ettei metsää anneta vaan korvaus hoidetaan rahalla. Merefestien kenttäalueen  käytönsanamuotoa pähkäiltiin pitkään. Ei niin, että mitään erimielisyyttä olisi ollut, mutta viimeksi sanamuoto ei ollut tyydyttänyt anniskeluoikeuksista päättävää viranomaista. Nyt oli niin kiire ettei töppäilyyn ollut enää varaa.

Lupa-anomus eräiden toimien täyttämisestä kj otti pois listalta. Tarpeettomana. Ei virat vaan siihen ei enää vaadittu kh:n päätöstä. Nuorisotoimen toimistotilojen ja Vantin siirto Seikowiin äänestytti. Äänin 6-5 päätettiin, että mahdollisen yksityiskoulun tilan tarve siirrossa huomioidaan.

Sataman raskaiden työkoneiden poistoaika hyväksyttiin äänin 6-5. Samoin hävinneeseen ehdotukseen sisältyi kokonaissuunnitelman tekeminen kaupungin kaikkien poistojen muuttamisesta.

Talouden toteutuminen alkuvuonna on sujunut pääpiirteissään talousarvion mukaan. Blogeissakin keskusteltu jätemäärän vähentyminen kaatopaikalta tullee aiheuttamaan talousarvioon 100 000€ vähennyksen. Siitä 30 000€ saadaan menoja supistettua. Loppu jää katettavaksi muulla tavoin.

Talousarvioasetelma ensi vuodelle hyväksyttiin. Freinet-koulua koskeva lausunto lähtee OPM:n kielteisenä äänin 6-5. Keskustelu oli pitkä ja uutta tietoakin tuli jonkin verran. En ole katsonut onko kh:n lista tullut jo nettiin. Jos, niin kannattaa lukea sisältää paljon kovaa tietoa. Näihin varmaan palataan vielä monet kerrat. Siinä ne sitten olikin tärkeimmät.