Suvikin oli alkamassa muutaman päivän. Taas sataa ropisee. Estää normaalia kesänviettoa. Ulkona oleskelua, nurmikonleikkuuta, kesä tapahtumisissa käynti, Suomeen tutustumisista jne. Tapahtumien järjestäjät ovat pahoillaa. Pienikin tapahtuma aiheuttaa melkoisesti työtä ja taloudellistakin riskiä. Tähän asti ei sade ole kuitenkaan erityisesti pilannut tapahtumia. Viime viikonlpoppu oli ennemmin liian kuuma.

Tapahtumia on Lokalahdellakin. Viime viikonloppuna antiikkimarkkinat, Suvipäivät tulossa ja Vakka-Suomen suurin tapahtuma, Karju-rock, puolentoista viikon kuluttua. Kiken synttärit ovatkin Turun torilla. Taitaa nykyisin olla joka taajamassa kesätapahtuma. Em. Suvipäivän  lisäksi on Luodolla tuulee, Pyhämaassa. Kalantipäivä eräässä taajamassa ja keskustassakin monenlaista.

Alku kesän Merefesteistä alkaen.Torilla on joka lauantai teemapäivä, Pakkahuoneen torilla keskiviikkoisi jne. Naapurikunnissa on Silakrysäystä, Lohimarkkinat jne. Ei taida Suomessa olla juttua joka ei olisi saanut omaa tapahtumaansa.

Eräs erikoisuus on suomalaisten hillitön esiintymisen tarve. Kesäteatteri on joka notkossa ja saarelmassa. Maskussa on tullut jo käytyä ja vielä ainakin Naantaliin. Oma osallistuminen on iän mukana vähentynyt. Suomi alkaa olla tuttu. Ulkomaiset kaupunkilomat kiinnostavat, mutta niiden aika on talvella. Täällä on kesällä hyvä olla.