U:kin valtuusto on pala palalta menettänyt arvovaltansa  taloudellisen- ja kunnallisen suunnannäyttäjän roolissa. Eilinen kokous oli pohjanoteeraus, jota alemmas ei enää hevillä päästä. Listalla ei mitään suurta erimielisyyttä ollut. Pari ainakin asianomistajille tärkeätä asiaa, mutta valmistelussa oltiin löydetty tyydyttävät ratkaisut.

8 kk:n taloudellinen tilanne oli paikka missä olisi ollut syytä keskustella ja ohjeistaa valmistelua. Katinviikset mitään järkevää ei tullut. Säästöryhmän jäsen, jota ei ole juuri kokouksissa näkynyt, haukkui työn alimpaan helvettiin. Ottamatta mitään kantaa esityksiin. Hallinnonalojen johtajat olivat hyvin valmistautuneet kokoukseen ja alustivat keskustelun. Mitään keskustelua ei syntynyt. Eräät käyttivät puheenvuoroja n. 100:n desibelin voimakkuudella haukkuen kaiken. Tämä vei pohjan järkevältä keskustelulta. Muutama sinnikäs yritys oli, mutta keskustelu ei ollut mahdollista.

Sitten aloitteet olivat jälleen oma lukunsa. Taas pitäisi alkaa selvittämään virkamiesten käyttäytymistä. Olin tunnistavani erään esimerkin. Olin ilmeisesti aikanaan mukana tämän muutama vuosi sitten tapahtuneen jutun kanssa. Silloin ainakin minulle jäi se käsitys, että se tuli selväksi. Nyt vuosien kuluttua pitäisi alkaa asiaa selvittämään uudelleen vaikka pääsyytetty ei ole enää edes U:kin kaupungilla töissä. Eikä tämä vielä. Selvittelemään pitäisi alkaa erään omaisuuden syntyvaiheita yli 100 vuoden takaa. Minulla on ollut käsitys, että meillä olisi ajankohtaisiakin ongelmia. Näillä nyt mennään.

Yleensä kokouksesta poistuu iloisesti soriseva joukko, joka aulassa vielä hetken juttelee. Nyt poistui hiljainen apea joukko nopeasti paikalta.