Eilen oli pitkä päivä. Meidät oli kutsuttu autotehtaaseen tutustumaan. Edellisestä käynnistäni oli kulunut jo tovi aikaa. Normaali ohjelma. Ensin kierrettiin junalla tehdasta. Sen jälkeen sai esittää kysymyksiä. Runola kysyi jo pitkään mieltäni askarruttaneen kysymyksen? Mikä ero robotilla ja automaattikoneella? KVG:kään ei ole sille tuonut vastausta. Autotehtaalla olevat robotit ovat mielestäni yksinkertaisia, vain muutamia ohjelmoitavia liikkeitä. Yaralla olin tekemisissä automaattikoneen kanssa joka teki kymmeniä liikkeitä ja näillä kaikilla 3:ssa tasossa säädettäviä parametrejä.Ihmisten kanssa keskustellessa saa sana robotti silmät loistamaan kuin kysymys olisi maailman 8:sta ihmeestä eikä automaattikone ole kahvinkeitintä kummempi. Tietysti autotehtaan kymmenet robotit aiheuttavat aluksi suunnattomat liikeradaltaan ja ajoitukseltaan  parametrien säädöt. Liikkeet pitää ajoittaa oikein ja seuraavaan robotin aikatauluun sopivaksi. Nyt tuli vastaus, robotti on sellainen missä on varsi joka liikkuu monipuolisesti. Kierroksen jälkeen juotiin kahvit ja Tomi Salo sekä Mikael Mäki kertoivat tehtaan tuloksista. Alustukset olivat hyviä. Kuuntelen niitä aina kriittisesti ja nyt mielestäni saimme hyvin oikean tiedon.

Varsinainen kh:n kokous sujui hyvin. Keskustelua syntyi ainoastaan A-sairaalasta ja tk:sta. Ikävää oli kuulla ettei A-sairaalan kuntotutkimus valmistukkaan huhtikuun puoliväliin mennessä vaan voi viivästyä jopa toukokuun loppu. Väliaikaraportteja voidaan saada aikaisemmin. Minkätasoisia jää nähtäväksi. Tk:sta pitäisi päästä nopeasti eroon, mutta ennen A-sairaalan remonttia pitää tietää kuinka paljon euroja pitää sen remonttiin laittaa. Jokaisella on varmat mielipiteet asiasta, mutta olemme monesti pettyneet katkerasti joten ainakin minä jätän tietäjät omaan arvoonsa.

Kokouksen jälkeen Jaana Vasama oli kutsunut koolle ryhmien pj:t ja valtuuston puheenjohtajat keskustelemaan organisaatio uudistuksesta. Jälleen sama peli kuin tk:sta keskusteltaessa. Äänessä olivat monet varmat mielipiteet omaavat tietäjät iänikuiset joiden tiedot olivat hevosmiesten tieotoimiston tasoa. Saavutimme yksimielisyyden. Sen näkee ja kuulee ensi maanantaina.