Joukut lehdetkin kirjoittelevat Kiinan kauppavaltuuskunnan vierailun olevan lotto voitto Suomelle, sillä kiinalaiset ovat varautuneet tekemään 2 mrd/€ kaupat. 

Kyllä nämä kaupat ovat sovittu jo ajat sitten. Ei tällaisia kauppoja muutaman päivän vierailulla tehdä. Näin on myös valtio vierailuilla. Presidentin seurueeseen kootaan jo pitkän ajan kauppoja tehneitä yrityksiä, osa tuotteista on saatettu toimittaakin. Sitten ne näyttävästi vierailun aikana allekirjoitetaan. 

Ei tässä tavassa mitään pahaa ole. Niin ostaja kuin myyjäkin saavat laajaa ilmaista huomiota. Nämä saattavat synnyttää uusia kauppoja. Kiinalaiseen kulttuuriin kuuluu tehdä kauppoja vain läheisten henkilöiden kanssa. Nämä yhteiset tapaamiset, keskustelut ja seminaarit luovat hyviä ja luottamuksellisia suhteita. Ne ovat yhtä tärkeitä kuin tuotteiden laatu, hinta ja toimitus varmuus. 

Kyllä tällaiset vierailut eräänlaisia lotto voittoja ovat. Ei kannata yhtyä niihin mielipiteisiin jotka pitävät näitä turhina ja kalliina reissuina. Erityisesti Ahtisaaren aikana tätä harrastettiin runsaasti.