3ed43aaa1cab2465480d1d7088715eb0.jpg

                        Kaupunginlahti illalla!

 

Vuosi on vaihtumassa ja menemme vuoteen josta Ukilla on odotettavissa monenlaista uutta. Päälle käyvin on järjestää uusien työpaikkojen tuomat haasteet. Olemme niissä ajantasalla. Haastavin on asuntojen järjestäminen. Kuten tavallista ilma on sakeanaan viisauksia jotka tarkemmin ajateltua eivät niin hyviä olekaan. Uudet kerrostalot eivät tähän hätään kerkiä eivätkä ole tarpeenkaan. Uutta ei saa millään niin rakennettua, että niissä olisi halpa asua. Uusia työpaikkoja tulee myös hyvä palkkaisille tai niille joilla on myydä vanha asunto muualla. Heille on asuntoja ja tontteja tarjolla. Uskoisin uusia kerrostalo ja muita asuntoja tarvittavan vuoden parin päästä ja siihen mennessä niitä on saatavissa. Päivähoidot, terveydenhoito ym ovat hyvässä suunnittelussa. Nyt pitää olla jalat maassa ettei kaupunki omista jonkin ajan kuluttua kymmeniä tyhjillään olevia yksiöitä tai kaksioita.

Meidän on nyt tehtävä, pitkän tauon jälkeen, suuria investointeja. Koulu ja uimahalli ovat pohdinnassa. Otetaanko kraanan nokassa oleva pallo selvittämään tannerta tai sanerataanko? Antakaa se viisaus. Tämän kokoisessa kaupungissa pitää olla myös urheiluhalli, jotain Vehmaan tapaista. Kaikki eivät urheilusta pidä, mutta on se vaan kaupungia kokoava harrastus penkilläkin. Ei taatusti kukaan eilen Pohitullissa ollut väitä etteikö ilta olisi ollut elämys.

Sote on oma lukunsa. Siitä on tullut niin paljon kirjoitettua etten lähde niitä kertaamaan. Ensi vuosi on ehä ainoa tilaisuus siihen varautumiseen.

Ensi vuonna myös kuntavaalit. Toivottavasti saamme pätevät ja toimintakykyiset valtuuston ja hallituksen.

Kaikkea hyvää toivotan ensi vuoden tuovan teille tutut ja tuntemattomat!