Kokous oli myös seminaari Viikaisten rakentamisesta ja rakennusjärjestyksestä. Ensin alusti Inkeri Parviainen. Alustus oli hyvä ja uskoakseni avasi kaikille mistä koulu-uudistuksessa on kyvymys. Tämän jälkeen siirryttiin varsinaiseen kh:n kokoukseen. Se meni nopeasti läpi. Ainoa keskustelua herättänyt asia ol 6§ Viranhaltijapäätösten siirtäminen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Hetken keskustelun jälkeen asia palautettiin uuteen valmisteluun.

 

Sitten Mika Pihlajaniemi ja Leena Arvela-Hellen alustivat rakennusjärjestyksestä. Asia oli valmistelussa ELY-keskuksen ja Museoviraston valitettua asiasta. Kh palautti asian uuteen valmisteluun ja edellytti ettei rakennusjärjestystä valmistella kokonaan vaan ainoastaan siltä osin kuin valitukset edellyttävät. Näin ei ollut tehty vaan esille otettiin kaikki kohdat jotka eivät virkamiehiä miellyttäneet. Keskustelu rönsyili kaikesta maan ja taivaan välillä. Näyttää ettei ikuisuus asiaksi muodostuneesta rakennusjärjestyksestä ihan lähivuosina tule valmista.

Tämän jälkeen Arvela-Hellen ja Nikkari esittelivät Viikaisiin suunniteltavaa ja toivottavasti rakennettavaa rakennuskompleksia Asian käsittely sujui jouheasti. Karkaili tämäkin asia välillä stratosfääreihin. Yksimielisyys tuntui kuin pohjimmiltaan olevan ja kaikilla olevan tahto viedä asiaa eteenpäin.