Viina on viisasten juoma, on vanha sanonta. Mikäli eräistä blogeista vetää johtopäätöksen niin kh ja kj ovat rapajuoppoja. Viime viikolla Vehmaan kunnanvaltuuston kokouksessa kunnanjohtaja oli esittänyt epäilyksen etteivät kaikki olleet työkunnossa.

Olen ollut yhdessä valtuuston kokouksessa, jossa on ollut syytä epäillä erään valtuutetun kuntoa. Minä se epäilyksen alainen en ollut. Eikä siihen virallisesti puututtu. Kh:ssa tai lautakunnissa en ole huomannut kenenkään olleen kännissä. Osoittaa tämäkin jonkin moista vastuuntuntoa. 

Ensimmäisessä konsernin plm:en ja johdon välisessä kokouksessa olin kyllä äimänkäkenä. Kokous oli 2 päiväinen. Eka päivä meni hyvin. Toisena päivänä moni jatkoi illanviettoaan. Ei ollut kivaa, meistä jotkut olivat tosissaan liikkeellä ja olisivat halunneet keskustella asioista. 

Vuosien mittaan tilanne muuttui täysin. Joistain tuli alkoholisteja, monen avioliitto päättyi. Maailmasta tuli kova ja kiireinen. Ei enää pärjännyt, jos ei ottanut hommia tosissaan. Monesti alkuaikoina mietti, mitähän tuonkin kaverin työpaikalla ajateltaisiin, jos tiedettäisiin miten veikkonen heidän asioitaan hoitaa.

Kokouksissa ei enää ollut aikaa olla päivä kausia. Ei meidän plm:in eikä firman johdon. Nopein ja kallein neuvottelu oli varmaan se, kun oli tärkeä kiireellinen asia ja pääjohtaja lobbasi maailmalla. Me lensimme illalla Brysseliin. Yövyimme lentokenttä hotellissa. Pääjohtaja tuli paikalle aamulla ja hotellin tiloissa neuvottelimme aamupäivän. Iltapäivällä lensimme kotiin. En käynyt edes kaupungissa ja koko reissuun meni kotoa kotiin vajaa vuorokausi.

Tällainen tahti vaatii kovaa kuntoa. Ei siinä viinan kanssa läträtessä kestä terveys ja asiat menisivät päin prinkkalaa. Tahtovat mennä muutenkin.