Kävin tänään Katanpäässä Marival nimisellä aluksella. Onko se laiva vai vene niin en tiedä. Sen tiedän, että kyseessä on sama paatti josta talvella puhuttiin kj:n myöntämien avustusten yhteydessä. 

Keskustelin paatin omistaja-kapteenin kanssa. Jälleen kerran tuli selväksi, tieto luo tuskaa. Aina pitäisi kuunnella myös toista osapuolta. Häneltä ei ole mitään kysytty ja hänen yrittäessä tuoda esiin omaa mielipidettään, suhtautuminen on ollut lievästi sanottuna nihkeää. 

Hän lupasi lähettää e-maililla yhteenvedon tapahtumista elokuun alussa. Palataan silloin terkemmin asiaan. Esim. kerrottiin hänelle maksetun muhkeasti aluksen telakoinnistakin. Omistaja kertoi saaneensa kaupungilta 15 000€:n lainan telakointiin ja sen hän maksaa tämän kesän purjehduksilla.

Yleensäkin suhtautuminen kaupungin ja yrittäjien taholta häneen on ollut kaiken toiminnan vaikeuttamista. Merefesteille häntä ei aiottu päästää millään. Lupaa ei herunnut läänistä millään, vasta hänen otettuaan yhteyttä Uudenmaan lääninhallitukseen lupa tuli viime hetkessä. Tänä vuonna hän ei saanut kaupungilta laituripaikkaa. Nyt hänellä on tullut mitta täyteen. Ensi kesänä hän ei enää tänne tule.

U:kin yrittäjien ja valtuuston oikeiston suhtautuminen markkinatalouteen (kapitalismiin) on monet kerrat ollut täysin kielteistä. Usein on valtuuston vasenpuoli turvannut  yrittäjien tasapuolisen kohtelun, oikeiston ajaman kaupungin sääntelyn (sosialismin) loukuista.

Reissu sinänsä oli mielenkiintoinen. Viime vuonna kävin samalla paatilla Isossakarissa. Lokalahtelaisena, ei meren läheisyydessä asuvana, tutustuminen näihin paikkoihin on vaikeaa. Kyllä matkailua markkinoivan merenranta kaupungin tulee huolehtia siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä tutustumaan saariin.