Huomenna pitäisi aloittaa kesäloma. Ilmat tuntuu olevan suotuisat. Ei ole liian lämmintä. Kemiran eläkeläisten kesäreissulle pitäsi lähteä. Parin yön ja kolmen päivän homma. Vaasa on kääntöpaikka. Ei mennä eikä tulla kasitietä.

Päivä menee perillä Vaasassa. Paluumatkalla käymme mm. Soile Yli-Mäyryn taidehallissa. Se on ilmeisesti samanlainen vetonaula kuin Nokkaloiden Pilvilinna täällä. Ikävä kyllä ei ole tullut vielä Pilvilinnassa käytyä, mutta suosittu paikka siitä on tullut. Radio uutisten mukaan siellä kävi kesäkuussa n. 2000 vierasta. Erinomainen määrä ja kuukausi jäi vielä hieman vajaaksikin. Avajaiset oli kesäkuun alussa, en muista päivää, ei kuitenkaan eka päivä.

Palattua pitäisi sitten lähteä Dianalla Putsaareen. On tämän kesän viimeinen reissu ja pojan kesäloma alkoi juuri. Eläkeläinen pitäisi mielellään välipäivän. Edellisinä kesinä on tullut käytyä Isossakarissa ja Katanpäässä. Pitää yleisillä kulkuneuvoilla käydä tutustumassa näihin merellisiin lähinähtävyyksiin. Itsellä kun ei ole kuin pieni purtilo ja sekin järven rannalla.