Kokouksen aluksi on 4 asiaa joissa ei normaalisti parta pauku. Sitten päästäänkin jo asiaan, Viikaisten alueen rakentamiseen. Päätösesitys on seuraava:

Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

- Uudenkaupungin yhtenäiskoulun alueelle rakennetaan uusi uimahalli ja monitoimihalli yhtenä rakennuksena ja sen sijoittamispaikasta päätetään erikseen.

- uusi yhtenäiskoulu/ monitoimitalo rakennetaan nykyisen Pohitullin palloiluhallin ja keskuskeittiön yhteyteen ja yhtenäiskoulun/monitoimitalon yhteyteen rakennetaan myös uusi päiväkoti. Tarkoitus on suunnitella tilakokonaisuus siten, että siellä toimivat tarvittaessa myös kansalaisopisto ja musiikkiopisto. Kirjaston rakentamisesta yhtenäiskoulun/monitoimitalon yhteyteen tehdään erillinen selvitys.

Tässä onkin iso kokonaisuus, harva on miettinytkään näin paljoa kerralla päätettävän. Minulle tämä sopii mainiosti, en pidä lainkaan jahkailusta joka on ominaista kunnalliselle päätöksenteolle. Ei tätä nytkään päätetä vaan asia siirtyy. Seuraavalla kerralla pitää olla jo valmius päätöksentekoon. Mitä enemmän jahkataan, sitä vaikeammaksi menee. Tähän asiaan on taatusti jokaisella ainoa oikea näkemys, mutta loputtomiin ei kannattaisi sovitella vaan tehdä enemmistöpäätös. Sen jälkeen ollaan sitten yhtämieltä ja tehdään kaikkemme asian eteenpäin viemiseksi.

Suomen Hoivatiloille varatun alueen kaavaehdotus on edennyt nähtäville asetettavaan kuntoon. Alue on Päivälän tontti. Selvinnee uskoakseni monilla mistä paikasta on kysymys. Sitten on 3 rantakaavaa. 

Sitten on parin toimen täyttämislupa. Viime kaudella ne tutkittiin tarkkaan, nyt ne menevät kolkonpaukkuessa. Emmehän ole köyhiä. Luottamusmies palkkioista tulevat uuteen käsittelyyn vaaleihin liittyvien luottamusmiesten palkkiot. Sitten vielä joitakin läpihuuto juttuja, mutta kyllähän tuossa jo onkin miettimistä pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia asioita.