Tänään oli aika lyhyt kokous hallituksen varsinaisten asioiden kanssa. Päätteeksi keskusteltiin Viikaisten koulun keittiö remontista ja siinä sitten aikaa menikin.

Ekana varsinaisena asiana oli Veneveistämön kaavan näytteille asettaminen. Esitin ettei kaavaa aseteta näytteille vaan säilytetään vanha kaava voimassa., Varpe kannatti. Keskustelun jälkeen äänestettiin ja hävisimme yllättävän niukasti 6-5. Miten valtuustossa käyneekään? Meidän lisäksemme hylkäystä kannattivat Rainer Tähtinen, Nevavuori ja Eija Maikola. Kaavan halusivat näytteille demarit sekä Wala ja Vahtera.

Koulukiinteistöjen myynnistä keskusteltiin pitkään. Liikuntasalien kohtalosta ei tullut varmuutta. Ne on luvattu säilyttää kyläläisten käytössä. Asian ollessa epäselvä Nevavuori esitti siirtoa, kannatin häntä. Asian ollessa eka kertaa tämä riitti siirtoon ilmaan äänestystä.

Lahden kylästä hyväksyttiin 1,8 ha alue myytäväksi 14950 €:n hinnalla. Alueesta jäi myymättä 4,9 ha. Myös tämä alue asetetaan myyntiin. Sitten oli seutulipun yhteistyösopimuksen hyväksyminen. Se sentään hyväksyttiin ilman keskustelua.

Viimeisenä oikeana asiana oli vero%:n hyväksyminen. Ne hyväksyttiin yksimielisesti  viime vuotisen suuruisina. Siis ilman nostoa. Aika yllättävää. Harkinnanvaraista valtionapu hakemusta täytettäessä olin ainoa joka ei kannattanut nostoa. Minua on muutamissa kommenteissa täälläkin sanottu tämän takia suorastaan ääliöksi. Nyt sitä on sitten koko hallitus. Tosin ei siinä mitään uutta, tämän tuomionhan se on ennenkin saanut. Valtuusto sitten varmaan palauttaa järjenvalon tähänkin päätökseen ja korottaa vero%:ia.