Maanantaista on tulossa pitkä päivä. Joskus töissä sanottiin pitkäksi päiväksi, kun tehtiin 2 vuoroa peräkkäin. Melkein siihen ylletään nyt. Aamu 8:lta aloiteteaan eikä lopusta ole tietoa klo 18.00 alkaa kh. Voi takapuoli parkaa. 

Eka asia on otsikoltaan aika lystikäs. KOKO-ohjelman toteutuksen ja yritysneuvonnan sekä yhteisten kehittämishankkeiden organisointi vuoden 2010 alusta. Kai se hyvä on. Sitä on pitkään valmisteltu seutukunnassa ja osallistumista ehdotetaan. Pitänee kuitenkin perehtyä asiaan. Seuraavaksi on ympäristönsuojelun yhteistoimintaa. Vehmassalon tk loppuessa loppuu sen toimintaan kuuluva ympäristönsuojelu. Ugi alkaa hoitaa sitä kuten terveyskeskustakin. Tietenkin ao. kunnat maksavat kustannuksensa.

Ympäristöterveyden huollon toimipiste esitetään vuokrattavaksi Mynämäeltä. Tämäkin toimi on yhteistoimintaa. On mennyt vähiin toiminnat joita Ugi yksin harjoittaa. Suomen Lasten parlamenttiin valitaan edustaja.  Eikä sinne ehdoteta valittavaksi mitään politiikkoa vaan lapsi. Vaikka kyllähän niitä lapsenmielisiä poliitikkojakin on. Turku kultturipääkaupunki hommiin osallistutaan ainoastaan Ugissa tapahtuvien toimintojen kautta.

Sitten on nippu liikelaitosten avaavan taseen vahvistuksia. Terveyden yhteistoiminta-alueen kustannusten jako vahvistetaan. Sitten ovat vero%:it. Tuloveroon esitetään prosentin nostoa eli se olisi 20,25%. Kiinteistöveroihin n. 20% korotuksia. Esim. asuinrakennuksen korotus olisi 0,35 %:sta 0,42%:iin. Sitten on pari lausuntoa aloitteisiin.

Viimeisenä varsinaisena asiana on kouluverkko muutoksista annettava esitys valtuustolle. Koulutus ltk on hyväksynyt työryhmän esityksen ja sitä esitetään annettavaksi sellaisenaan myös valtuustolle. Toiseksi viimeisenä asiana tiedotusasiat. Joitakin mielenkiintoisia asioita joukossa. Niihin on hyvä saada tarkempi selvitys. Viimeisenä on ei julkinen asia. En tiedä vielä mikä se on. Tavallisesti ne ovat jonkun kaupunkilaisen henkilökohtaisia asioita, joita ei ole tarpeellista huudella kaikkien kaupunkilaisten tiedoksi.