Kesä on ainakin Suomessa, Uudessakaupungissa ja Lokalahdella tapahtumarikasta aikaa. Maailmassakin tapahtuu. Tämän vuoden tärkein tapahtuma on jalkapallon MM-kisat. En ole niin tiiviisti niitä seurannut. Maaleja ja tapahtumia on niin vähän ettei koripalloon tottunut oikein jaksa innostua. Tosi taidokkaita esityksiä kyllä riittää. Nyt ollaan jo niin loppuvaiheissa, että minäkin jään television viereen.

Urheilua telkkarissa riittää. Ukissakin pitää mennä elokuun alussa mennä Sorvakkoon katsomaan nuorten moniotteluiden pm- kisoja. Ylimääräisiä juoksujakin on kisoissa.

Kesätapahtumia on Ukissa harva se viikonloppu. Tulevana viikonloppuna on Nopperlassa antiikkimarkkinat. Iso tapahtuma on sekin ja sitten 2 viikon kuluttua Ukin suurin kesätapahtuma Karjurock. Minua pyydettiin viime kesänä mukaan valituksiin joiden tavoitteena oli saada Karjurock loppumaan. En lähtenyt ja sain kommentin "Olet vittumainen mies ja me ei sitten olla enää missään tekemisissä". Miksi olisin lähtenyt mukaan? Ne eivät ole minua häirinneet. Live musiikki kuuluu sisälle asti ja jos oikein kuunnella halutessa avataan ikkuna.

Jokaisessa taajamassa ja kirkonkylässä on myös kesätapahtumia. Lokalahdella Suvipäivät. Ei siellä kansaa niin ylettömästi ole, mutta mukavaa on tavata lapsuuden ja nuoruuden tuttuja ja vaikka poiketa Vihreään Valoon olusille. Vanhaan tapaan varmaan ETYJ:n presidentti ampumaan nimeään kantavan hölkän lähtölaukauksen.

Tällaiset tapahtumat vaativat paljon pyyteetöntä talkootyötä. Suvipäivien alkuaikoina minäkin olin niissä talkoissa mukana. Nyt kun olisi aikaa, niin ei enää ole tullut oltua talkoissa. Laiskuutta?