Eilen kirjoitin näpistyksistä, jotka tulevat kauppojen asiakkaille kalliiksi. Nyt kirjoitan aiheettomista ja aiheellisista laskuista, jotka tulevat kalliiksi.  Varsinkin isot yritykset saavat aiheettomia laskuja, jotka saattavat mennä seulan läpi maksatukseen.

En ole sellaista ennen saanut. Tänään sain laskun, jota sellaiseksi epäilin. Lasku tuli Siemenkauppiaiden Yhdistykseltä. En ole moisen kanssa koskaan asioinut enkä muutenkaan seurustellut.  En ole edes tiennyt yhdistyksen olemassa olosta.  Lasku vaan tuli ja saatteessa kerrottiin laskun perustuvan siihen ja siihen EU-direktiiviin, olevan ulosottokelpoisen ja maksun myöhästymisestä peritään kustannusten mukainen maksu. Oli siinä myös henkilön nimi ja puhelinnumero mihin voi ottaa yhteyttä.

Saatteessa myös kerrottiin, että saaduilla rahoilla jalostetaan viljojen ja perunoiden siemeniä. Ei kerrottu muunnellaanko geenejä vai ei. Ei kai siinä sitten muu auta kuin maksaa lasku tai lähteä velkavankeuteen. P...e mitähän laskuja huomenna tulee.