En tiedä tuntuuko vain, mutta en voi ymmärtää urheilurakentamisen kiistoja. Urheilukentän pukuhuonetta on rakennettu vuosia ja nyt saatiin melkein maaliviivalle. Ainoastaan valtuuston lisämääräraha puuttui. Suunniteltu oli ja urakkatarjoukset pyydetty, mutta tarvittiin lisää rahaa. Valtuusto ei antanut.  1 äänen enemmistöllä hanke kaatui. Nyt ollaan taas lähtöviivalla. Tänä vuonna ei ehditä rakentamaan kuin riisuttu rakennus. Sitä ei ole kukaan esittänyt. Ensi vuodeksi pitää varata rahaa talousarvioon, hakea Vannas-säätiöltä apurahaa ja tehdä uudet suunnitelmat. Mikäli näistä karikoista selvitään, pitää hanke kilpailuttaa uudelleen. Mitä sen jälkeen? Kuka tietää?

Paljon ei ole vettä virrannut Sirppujoessakaan jalkapalloilijoiden tekonurmi hankkeesta. He eivät pyytäneet kaupungilta muuta kuin paikan nurmelle. Siitäkin nousi melkoinen kapelli. Omaa imagoaan nostattavat ns. urheilumiespoliitikot olivat kaataa hankkeen. Moneen kertaan kh pyöritteli asiaa ja nurmi oli vaarassa mennä muualle.

Nyt on esiin noussut sisäliikuntatilojen puute. Kaupunki on vuokrannut tilat kalliisti. Tosissaan pitäisi lähteä miettimään oman hallin rakentamista. Vehmaa ja Taivassalo ovat tehneet. Kyllä Ukinkin pitäisi pystyä. Tosin naapurikunnissa on muita liikuntatiloja hyvin niukalti ja siten käyttökulut yhteensä pienet. Nyt pitäisi tehdä laskelmat uusista tiloista niin rakennus- kuin käyttökuluista. Mistä tiloista voitaisiin tämän jälkeen luopua. Korot ovat olemattomat, joten lyhennykset olisivat pääomamenot.

Tämä suunnittelu ei ikävä kyllä kaupungilta onnistu. Ristiriidat olisivat liian isot. Urheiluseurojen pitäisi olla aloitteentekijä. Niissä on varmasti asiantuntijoita jotka voisivat tuoda alustavat suunnitelmat kaupungin käsittelyyn. Politiikkoja ei pidä ottaa mukaan, siitä ei seuraa kuin mustasukkaisuutta. Kuka kerää hankkeen pisteet. Siitä se sitten lähtisi.