Illansuussa ESH:n ylipäällikkö Olli-Pekka Lehtonen oli Ukissa kertomassa ESH:n uudesta strategiasta. Ukin kohdalta on julkisuudessa jo aika paljolti kerrottukin mitä strategia sisältää. Mm. vuodeosaston vaativa kirurgia loppuu. Sairaala jää.

Vaikka ei juuri uutta ollutkaan, niin keskustelu oli mielenkiintoinen. Sairaalasta oli paikalla asiantuntevaa henkilöstöä. Sama vaiva kyllä tässä keskustelussa oli kuin muissakin vastaavissa missä alustaja koetaan viholliseksi ja yleisö on jyrkästi erimieltä, osapuolet puhuvat toistensa ohi. Kumpikaan osapuoli ei halua ymmärtää toistaan. Tähän sisältyy varmaan näyttämisen halukin, minä pidän viimeiseen asti meidän puolta.

Luottamusmiehet ovat paljon vartijoina. Pitäisi osata tehdä oikeat ratkaisut tulevaisuuden suhteen. Maailma muuttuu hurjaa vauhtia. Terveydenhoitokin on täysin toista kuin muutama vuosikymmen sitten kunnanlääkäri aikoina. Liikennöinti on muuttunut täysin. Kulkuvälineet ja kulkuväylät ovat täysin toiset. Maantieteellisesti paikat ovat samat, mutta etäisyydet ovat lyhentyneet ajallisesti järisyttävästi. Eikä ole ennustettavissa kehityksen hidastuvan tai pysähtyvän kokonaan. Näissä olosuhteissa vaaditaan harkintaa ja malttia päätöksenteossa.

Ihmettelin kyllä tilaisuuden vähäistä osanottoa. Ymmärrän kyllä työpäivän olleen menossa ja sen tuomat vaikeudet. Luottamusmiehistä oli paikalla vain muutama joka ei kuulu ESH:n luottamusmiehiin ja heille tilaisuus ei varmaan mitään antanut. Kaupunginvaltuutetuilla on varamiehet joten olisi uskonut edes poliittisilla ryhmillä olleen edustajat paikalla. No, sittenhän on hyvä valittaa ettei jaeta informaatiota.