Suomen hiihtourheilu on kovasti mennyt eteenpäin muutamana viime vuotena. Nyt talviolympia vuonna ikäväksi näyttää kaikki mennevän taas aikalailla huonommin.

Naiset ovat olleet huipulla lähes suvereeneja. Nytkään ei huonoja olla, mutta aikalailla on pakkia menty. Saarinen on hiihdellyt hyvin, tänään meni pieleen. Toivottavasti oli välineessä vikavalinta, muuten huominen kova nousu vie loppukaudenkin voimat. Kuitunen teki oikein lähtemällä kesken rauhoittumaan ja harjoittelemaan. Tänään minuutin voitto Perälästä Vantaalla oli kova suoritus. Roponen on vähintään viime vuotisessa vedossa. Muranen taantunut ja Sarasoja kehittynyt huimasti. Otti itsestään kaikki irti ja jos huomenna tekee saman voi olla kausi pilalla. On se niin monesti nähty, että tourilla kaikki irtiottaneet on olleet lopun talvea tosi vaisuja. Jos ei naiset muuten mitaleja tuo, niin viestistä pitäisi tulla.

Miehet on ehkä hivenen kehittyneet. Kovin on epätasaisia hiihtoja. Heikkinen saattaa olla mitaleilla ja yllättäen meillä taitaa olla hyvä viestiporukka. Yhdisteyssä on taannuttu ja viesti mitalia voi sieltä odottaa. Koivurannan pitäisi päästä viime vuoden hyppytasolle, hiihto sujuu. Manninen kilpailee niin vähän, että hänen kohdaltaan on vaikea mitään ennustella. Ryynänen on kehittynyt hyvin ja Tallus tallustelee entisellä tasollaan. Muut ovat valovuoden perässä.

Mäenlasku on pettänyt pahiten. Ahonen palasi tasolleen. Muut taitavat vain katsella hänen loistoaan sillä ovat pudonneet. Happonen on kaukana entisestä. Larinto suorastaan avuton viime vuoteen verrattuna. Eivätkä Olli ja Hautamäki ole lähelläkään tasoaan. Ahosen lisäksi ei edes joukkueella taida olla edellytyksiä mitaleleille. Toivottavasti loppuviritykset menee kohdalleen.

Tällaista ikävää on tänään sattunut Lokalahdella

Maatilan varasto tuhoutui täysin tulipalossa

 
09.01.2010 18:04

 Maatilan varastorakennuksen palo aiheutti satojen tuhansien eurojen vahingot Uudessakaupungissa lauantaina.

Varasto tuhoutui palossa täysin. Rakennuksen mukana paloi muun muassa kolme traktoria, muita maatalouskoneita ja 30000 kiloa lannoitteita.

Palokunnan tullessa paikalle rakennus oli kauttaaltaan tulessa, eikä sieltä ennätetty pelastaa mitään omaisuutta. Palon syttymissyystä ei ollut vielä lauantaina tietoa.

STT