Tuleva viikko käynnistyy kunnallisten luottamustehtävien osalta tavanomaisesti maanantaina. Ensin kokoontuu taloustyöryhmä ja sitten valtuusto.

Talousryhmässä on käyty melkein kaikki kaupunginhallinnon alat läpi. Olemme kuulleet viranhaltijoita ja keskustelleet mahdollisista toimenpiteistä hyvässä hengessä. Pian vaan täytyy ruveta tulemaan näkyvää ja sitten ne erimielisyydet alkavat. Erimielisyydet ovat hyvien aikojen rikkautta. Nyt pitäisi löytyä yksimielisyyttä toimenpiteisiin. Kokonaisuus pitää pystyä näkemään. Meiltä ei senttiäkään on "siltarumpupolitiikkaa". 

Maanantai illalla kokoontuu valtuusto. Lista taitaa lyhyydessään olla uusi rataennätys. Vain 6 asiaa pöytäkirjantarkastajien valinta ja kokouksen päätösvaltaisuus mukaan lukien. Mikäli ketään ei tällä kertaa päästetä lukemaan matkakertomuksia niin saattaa tulla ennätys lyhyt ajallisestikin. 

Kaupungin talousarvoiasetelmasta ei luulisi keskustelua syntyvän. Samoin Ugin strategia on jo loppuunkaluttu. Ainahan voi tietenkin ehdottaa pilkkua siirrettäväksi.  Viimeksi kaivattiin oikein aloitteen muodossa selvitystä kaupungin taloudesta vaikka valtuusto on itse päättänyt haluavansa sen kolmannesvuosittain. Mikä tahto silloin myös oivallisesti perusteltiin. 

Takauksen myöntäminen Kiinteistö Oy Uudenkaupungin Energiapuistolle on asia, jonka voisi olettaa herättävän keskustelua ja muutoksia päätösesitykseen. Ellei sitten käy kuten ennenkin "paljon porua, vähän villoja".