Nyt voitaneen sanoa olevan kesä. Kuumuus hirvittää ja vielä kuumempaa on luvassa. Lieveilmiönä tähän kuuluvat rajut ukonilmat. Niitäkin on jo saatu kokea ja varmasti tulee lisää, viimeistään ilmojen alkaessa kylmetä.

Asun paikalla joka on kovin herkkä salamaniskuissa. Miesmuistiin ei ole ollut vuotta ettei olisi tarvinnut vakuutusyhtiössä asioida. Kodinkoneita menee. Pysyväthän uusina. Nyt sitten tuli eka tulipalo. Vakuutusmies kävi arvioimassa ja nyt sitten odottelen hänen arviotaan ja vakuutusyhtiön päätöstä. Polttopuut pitää ensin saada sisään ja sitten aloittaa reeraus.

Pukuhuoneessa ainoastaan paloi, muualla seinät savustuivat. Pukuhuoneessa 6 pneelia pitää uusia, pystytolppia 2 ja alumainen hiiltyivät. En ole vielä päättänyt uusinko niitä, välttämätöntä ei ole ole. Ulkoseinään paloi pari pientä reikää. Sitä en ala repiä. Sisään filmivaneria ja seinä on metsään päin joten korjausta ei näy. Pukuhuone on pitänyt maalata, joten sen toteutan. Löylyhuoneen paneelit ovat jo vanhat, joten ne uusin. Savuuntuivat pahoin.

Nyt sunnuntaina oli jälleen raju ukonilma. Oli lyönyt naapurin Karjurockissa pariin ihmiseen. En tiedä siitä sen enempää mitä olen lukenut. Me oltiin Pyhämaan kesäteatterissa eikä siellä pahemmin ukkostanut. Näytelmässä esiintyi pari valtuutettuakin ihan hyvin. Käsitykseni siitä ettei keput ja demarit paneudu yhteisiin asioihin sydämellä vaan näyttelevät, sai hyvän vahvistuksen. Komeat on Pyhämaan kesäteatterin puitteetkin. Näytöksen jälkeen Pirttiin syömään ja elämä hymyilee.