Tänä talvena on ollut hiljaista eloa. Kunnallispolitiikka on rauhoittunut eikä ole ollut paljoa lumitöitäkään. Nytkin on lunta pihalla ja tiellä sen verran ettei viime talvena olisi huomannutkaan. Lisää kyllä koko ajan tulee. Nyt aion niitäkin lähteä kolaamaan. Kunhan tästä pääsee tolkkuihinsa. Siitä sitten suihkun ja kahvin kautta asioille U:kiin ja Kemiran eläkeläisten vuosikokoukseen.

Kyllä kunnallispolitiikassa on jo tänäkin vuonna ollut muutama merkittävä asia, kaatopaikan myynti esitys, kuntauudistus ja jotkut ovat kovasti repimässä budjettia auki. Mitään näistä ei ole vielä päätetty, mutta valmistelu on kiivaimmillaan ja mikäli näihin haluaa vaikuttaa, on nyt korkea aika se tehdä. Tietenkin on helpompaa arvostella syksyllä tehtyjä päätöksiä kuin nyt sitoutua esityksiin tai tehdä asiallisia muutosesityksiä. Tämän valtuuston toimintaan on kuulunut oleellisesti jälkiviisaus eikä se varmaan loppusuoralla miksikään muutu.

Kaatopaikanmyynti on edennyt ainakin toistaiseksi aika vähillä puheilla. Eilen illalla se oli Jätehuollon johtokunnassa. En tiedä mitä siellä päätettiin. Hallituksessa äänestettiin tuloksella 9-2. Keskustan ollessa myyntiä vastaan. Kauan olin minäkin vastaan, mutta saatu kauppasopimus L&T:n kanssa on niin hyvä, että käänsin takkini. Jos lisätiedot antavat aihetta mielipiteen muutokselle, niin ei sitä voine luokitella takinkäännöksi, mikä on tullut pahaksi sanaksi. Sota-aikana sitä tehtiin jokaisessa perheessä.  Sopimus takaa meille 10 vuodeksi halvan kaatopaikkamaksu. Jätemaksua se ei takaa, sillä emme voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kuntajaosta uskoisin vielä hyvin paljon keskusteltavan ainakin pari vuotta. Kannattaa muistaa, alussa voidaan vielä helpostikin vaikuttaa, loppusuoralla se on lähes mahdotonta.