Taas sitä siirtyi 1 valtuuston kokous historiaan. Eka keskusteluttanut ja äänestyttänyt asia oli Ars Aarraksen myynti. Valkonen esitti asian palauttamista, mutta jäi ilman kannatusta. Tähtinen Valkosen kannattamana esitti Haapaniemen koulun erillisen tontin myymistä. Sellaista ei esitetty myytäväksi. Kj:n tulkinnan mukaan tontti voitaisiin silti myydä. Tuntui peräti oudolta. Minulla on ollut sellainen käsitys, että valtuustossa voidaan tehdä päätöksiä vain hallituksen esityksestä. Toki erilaisia päätöksiä voidaan tehdä mitä hallitus esittää. Nyt ei ollut tästä mitään esitystä ja silti olisi voitu päättää. Nyt on kyllä sormi suussa. Tosin ei myyty äänin 35-7 ja 1 tyhjä.

Varikolle päätettiin ostaa 2 autoa ja koulutusltk:n varajäseneksi valittiin Mari Sonkki-Luukkala. Pari aloitetta merkittiin tiedoksi ja sitten tekemästäni valtuuston kokousten televisioinnista äänesteltiin. Valkeinen esitti Haapasalon kannattamana televisioinnin aloittamista sitten, kun kaupungin talous on pysyvästi kunnossa. Toisin sanoen ei ilmoisna ikinä televisioida. Tulee menemään kauan ennenkuin talous on kunnossa ja pysyvästi ei koskaan. Siltarumpu politiikot eivät halua puheitaan kaupunkilaisten tietoon. Tähtinen esitti, että televisiointi kilpailutetaan tai televisiointi tallenetaan kaupungin sivuille. Tässäkin esityksessä oli niin paljon epäselvyyttä, että minusta asian palautus uudelleen valmisteltavaksi olisi ollut oikeampi vaihtoehto. Tämä valtuustokausi on ollut jatkuvaa uuden oppimista ja jatkuu näköjään edelleen. Voidaan päättä asia vaikka ei tiedetä mitä päätetään. Tähtinen voitti Valkeisen äänin 18-16, tyhjiä 7. Lopullisessa äänestyksessä Tähtinen voitti listan 22-20, 1 poissa.

Sitten vielä tarinoitiin Lohimiehen aloitteesta kuntalisästä. Sanna Loven esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Valkonen kannatti. Äänin 27-16 hyväksyttiin listan esitys asian siirtämisestä tulevaan talousarvio käsittelyyn. Kokouksen päätteeksi Junkola-Lehtonen teki asiasta uuden aloitteen. Tämäkin käytäntö on tullut vaalikaudella. Ellei aloitetta hyväksytä tehdään uusi ja ellei vieläkään onnista niin tehdään oikaisuvaatimus. Aiemmin Jukka Hakalalla oli tämä sama käytäntö. Samoja hänen tekemiään aloitteita käsiteltiin vuosikausia aina uudelleen ja uudelleen.

Sitten tehtiin vielä aloitteita. Olli Laivo esitti Kalannin kaavoja tehtävän yhdessä asukkaiden kanssa ja Rautian liikenteen korjausta. Haapasalo esitti musiikkiluokkalaisten kuljetusta kaupungin kustannuksella. Minä tein aloitteen Sakunkulman kuntosalin käyttömaksun poistamisesta. Junkola.Lehtosen aloitteen jo kerroinkin.