Luettuani Javan blogista tarinan "Konsultin paikka" teki mieli sanoa ruma sana niinku se on. Nyt on tulossa 1! uuden valtuuston tekemä talousarvio ja heti lentää pyyhe kehään.

Mitä ihmettä se konsultti saisi aikaan, samoista tuloista ja menoista se budjetti on väännettävä. Nyt kysytään vastuunkantokykyä. Ei auta enää haukkua virkamiehiä. Samat virkamiehet ne pääosin olivat budjettia tekemässä viime laman aikaan ja joille nyt nostat hattua. Myös luottamusmiehet tekivät silloin töitä eivätkä keskittyneet solvaamiseen. Valtuuston kokouskin kesti pitkälle yli puolen yön. 

Vaaleissa oikeisto sai enemmistön ja sieltä erityisesti persut saivat äänestäjien luottamuksen. Nyt teidän on osaamisenne näytettävä eikä itkettävä muita apuun. Vielä viime valtuustossa oltiin miesmäisiä eikä edes uutta talousarviota maltettu odottaa vaan päätettiin "henkilöstösäästöt on toteutettava loppu syksyyn mennessä." Mihin se uho on kesän aikana kadonnut? 

Mitä tulee talous puolen tietämykseen, niin kyllä sieltä aina selkeän vastauksen saa. Sille he eivät voi mitään, jos vastaus ei mahdu kysyjän kaaliin. Kirjoitan turhankin kovaa tekstiä, mutta kyllä nyt on viimeinkin aika alkaa vääntää ensi vuoden budjettia tosi asioiden pohjalta. Eivät ne enää oleellisesti muutu. Ei ainakaan parempaan suuntaan.