Kuluneella viikolla pohjustettiin loppuvuoden aikana päätettäväksi tulevia asioita. Ukin lähi tulevaisuuden kannalta melkoisen tärkeitäkin.

Maanantaina aloitettiin säästöryhmän kokouksella. Ryhmässä pohditaan tämän vuoden alijäämän täyttämistä ja pitkällä tähtäimellä talouden tasapainottamista. Kummassakin tehtävässä tarvitaan monia tekijöitä, joista yhdessä saataisiin hyvä kokonaisuus. Suhteellisen määrätietoisesti eteenpäin pyritään. Toistaiseksi homma on ollut valmistelua ja pohdintaa. Varmaan erimielisyyttäkin tulee kunhan joudutaan tekemään esityksiä päättäville elimille.

Kuntaliitos toimikunta kokoontui yhdessä Taivassalon kanssa. En kuulu ryhmään, mutta tietääkseni keskustelut etenevät hyvässä hengessä. Tosipaikka tulee tässäkin sitten, kun aletaan päätöksiä tekemään. Ukille asia ei ole mikään elämän ja kuoleman kysymys. Yhteisen terveyskeskuksen perustaminen Vehmassalon kanssa oli sitä. Oli hienoa Kustavin toiminta, Taivassalo ja Vehmaakin päätyivät lopulta meille onnelliseen ratkaisuun. On hyvä, että terveyskeskuspalvelut ja niistä päättäminen säilyvät meillä ja Vehmassalon kunnilla. Ilman näitä myönteisiä päätöksiä ilmeisesti tappelisimme edelleen Laitilan kanssa tai hävittäisimme päätösvaltaamme perusterveydenhuollosta Erikoissairaanhoitopiirin kanssa.

Torstaina kokoontui ensimmäisen kerran Kouluverkon ohjausryhmä. Myös selvitystä tekevä konsultti oli paikalla. Ensi vaikutelma oli hänestä myönteinen. Konsultti jouduttiin palkkaamaan meidän luottamusmiesten virkamiehille osoittaman epäluottamuksen takia. Muutama vuosi sitten tehtiin selvitys virkamiestyönä. Se oli hyvin tehty ja edelleen käyttökelpoinen, pienten tarkistusten jälkeen. Sitä kuitenkin viimeksikin riepoteltiin pahan kerran ja näin olisi taas käynyt. Uskottaisiinko jotain paremmin, kun ulkopuolinen tekee. Tuskin. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen oli lupauksia antava. Kaikki tuntuivat ottavan asian vakavasti. Ilman kärjistyksiä ja tunteenpaloja. Parhaaseen ratkaisuun pyrkien. On tässä tullut niin pessimistiseksi, ettei tuohon vielä jaksa uskoa. Kyllä siltarumpu politiikka jossain vaiheessa päänsä nostaa.

Illalla sitten kokoontui Laitilassa kaikkien Vakka-Suomen kuntien edustajat vapaamuotoisessa tilaisuudessa. Tämäkin oli lämmin henkinen tilaisuus ja oli kuin piste i:n päälle hyvälle viikolle. Olihan sitten vielä Pytinkien Paris-seminaarikin. Siellä en ollut, enkä ole vielä jutellutkaan kenenkään paikalla olleen kanssa.