Pääsiäisen vietto on alkanut normaalissa kevätsäässä. Pitää nyt nauttia kunnolla elämästä. On tässä tullut oltua melkein vuosi piinapenkissä terveyden kanssa. Nyt se on ohi ja kaikki hyvin. Puolet lapsista (2) tuli kotiin pääsiäisen viettoon. Mukavaa. Syödään pääsiäisruokia ja nautitaan yhdessä olosta.

Luen mielelläni ja olen siihen varautunut hakemalla kirjastosta 5 kirjaa. Varmaan riittävät pyhien yli. Eniten odotan Andrea Maria Schenkelin kirjasta "Hiljainen kylä". Se on tosi tarina -20 luvun Baijerista. Kirjailija on siirtänyt tapahtumat -50 luvulle. Kirjassa kerrotaan eristäytyneestä perheestä, jonka kaikki jäsenet tapetaan. Todellisuudessa teko jäi ratkaisematta, kirjassa se ehkä ratkaistaan. Teos on saanut Saksan arvostetuimman dekkari palkinnon ja on jo käännetty yli 20 kielelle. Toisaalta arvostelijat moittivat sitä tylsäksi. No pääsiäisen jälkeen on minullakin  siitä mielipide

Olen varannut kirjastosta Mikko Ylikankaan “Unileipää, kuolonvettä, spiidiä”. En ehtinyt saada sitä pääsiäiseksi. Tästä kirjasta oli juttu Ukin Uutisissakin. Kiinnostaa ravisteleeko tämä kirja yhtä paljon suomalaisten ajatuksia kuin Heikki Ylikankaan kirjat. Viimeksi lukemani Heikin kirja “Romahtaako rintama?” mursi tabuja niin, että jopa tv-ssä armeijan edustaja menetti malttinsa. Ovatkohan Heikki ja Mikko sukulaisia? En löytänyt Googlesta vastausta.

Pääsiäisen jälkeen palataan taas sitten kunnallispolitiikkaankin. Keskiviikkona kokoontuu tekla valitsemaan rakennusmestaria. En enää kuulu teklaan, mutta mielenkiinnolla odottelen kokous kuulumisia. Keskustelu on rönsyillyt varsin epäolennaisiin asioihin. Teklan jäsenten tehtävänä on valita paras henkilö avoinna olevaan tehtävään. Se pitäisi jokaisen muistaa.

Seuraavana päivänä valmistellaan Ugin uutta strategiaa. Tällä kertaa kotikaupungissa. Toivottavasti päästään jo tekemään oikein kunnolla strategiaa. Naantalin reissu oli enemmän valmistelua. Uusia ideoita tarvitaan. Asumisesta puhuttiin Naantalissa pitkät tovit. Siihen ei mielestäni pidä enää tuhlata aikaa. Asuminen ei mielestäni mitenkään rajoita kaupungin kehittymistä. Tyhjiä asuntoja varmasti löytyy. Onhan väkiluku pudonnut muutamassa vuodessa n. 2000. Kaavoitettuja tontteja on eripuolilla kaupunkia kaikkiin erilaisiin tarpeisiin ja varmasti kaavoitetaan lisää mikäli tarvitaan. Keskitytään oleelliseen.

Aletaan syödä pashaa ja mämmiä.

Hyvää Pääsiäistä!