Syksy on vääjäämättä tullut. Ilma on kylmennyt ja kesän sateisuus on jatkunut. Hyvää syksyssä on ollut metsän runsaat antimet. Sieniä ja marjoja on pääasiassa hyvin. Mikäs sen parempaa kuin sieniruoka. Viikko sitten täällä kävi kansanedustajia. Käytiin syömässä Aquariuksessa. Istuin Pertti Hemmilän vieressä ja hän totesi "Olipa hyvää ruokaa". Olin samaa mieltä. Menussa oli sienikastikketta, lisukkeena paistettu mössö jossa oli kesäkurpitsaa, punasipulia, paprikaa, kaalia ja juureksia. Nämä veivät kielen mennessään. Hyvää tietenkin olivat myös perunat ja paistettu kala. Meillä tulli runsas kesäkurpitsasato ja ollaan syöty melkein joka päivä samantyyppistä mössöä. Kesäkurpitsaa aina, muu sisältö hieman vaihtelee. En ole kyllästynyt.

Joka neljänteen syksyyn kuuluu myös kuntavaalit. Ehdokasasettelu on päättynyt odotetaan numeroita. Vaalikampanja on muuttunut pikkusyötävien tarjoiluun turuilla ja toreilla. Minusta tuntuu ettei se tarjoilu äänimäärää kartuta. Samat aktiivit käyvät jotka muutenkin äänestäisivät. Näkyvillä tietenkin ollaan. Minusta ollaan tämän tienpäässä ja pitää keksiä kampanjaa uusiin suuntiin. Tupaillat loppuivat jo ajat sitten ja nyt on tämä tapa huipulla josta on vain mahdollisuus alastuloon.

Vaalimainontakin on alkanut parin ehdokkaan kohdalta. Muita tulee varmasti perässä. Lehti mainonta on erittäin kallista. Jo yhteen ilmoitukseen menee satasia ja pitkä kampanja vie jo monia, monia tuhansia. Paljon pitää arvostaa kaupunginvaltuutetun titteliä tällaiseen lähtiessä tai sitten kustantajat ovat toisia joiden hyötyä voi vain arvailla. Meillä on lähihistoriassa Tontonmäkiä ja Sukari kauppoja joiden taustoista meikäläinen pienen puolueen edustaja ei tiedä mitään. Samantyyppisiä juttuja löytyy kauempaakin ja ilman miettimättä.