Maanantaisen kh:n kokouksen esityslistaa lukiessa huomio kiinnittyi enemmän siihen mikä sieltä puuttui kuin siellä oleviin asioihin. Edellisessä kokouksessa päätettiin siirtää Haapaniemen tonttikauppa seuraavaan kokoukseen. Listalla asiaa ei ole. Tontin ostaja ymmärsi jo puoli vuotta sitten kaupan olevan sovitun ja alkoi tehdä rakennussuunnitelmia. Kyselyiden jälkeen hänelle yllättäen selvisi ettei kauppa olekaan selvä. Otin asian esille kh:ssa. Kellään ei ollut mitään kauppaa vastaan ja kj. lupasi tuoda kaupan seuraavaan kokoukseen päätettäväksi. Taas yllätettiin. Ei ollut kyllä housut kintuissa.  Nyt vastustajia olikin pilvin pimein. Maikola ja Varpe esittivät jo kaupan hylkäämistäkin. Nevavuori esitti asian siirtoa seuraavaan kokoukseen ja kh:ssa on käytäntönä asian ollessa 1. kertaa esillä jonkun ryhmän ollessa siirron kannalla, asia siirretään. Miksi asiaa ei nytkään voi päättää? Puhumme aina kauniita sanoja uusista asukkaista ja haja-asutusaluueen tontti kaupan edistämisestä. Teot ovat jälleen kokonaan muuta.

Muuten kh:n lista ei ole kovin merkittävien asioiden pilaama. Asiallisella hartaudella listaan pitää tietenkin suhtautua.  Esim. Vakka-Suomen koheesio- ja kilpailukykyohjelma v. 2010-2013 tuo ensin mieleen mitähän merkitystä tuollakin on. Se vaan on niin, ettei tiedä ennenkuin tulevaisuudessa miten tosissaan tämäkin pitäisi ottaa. 

Esityslista tulee varmaan vanhan tavan mukaan kaupungin verkkosivuille päivän mittaan kaikkien luettavaksi. Kommentteja otan mielelläni vastaan nyt ja tulevaisuudessa.