Kaiken uhoilun,  kiukuttelun ja kiusaamisen jälkeen valtuusto päätti yksimielisesti koulukeskuksen rakentamisen vieläpä jokseenin kh:n esityksen mukaan. Päätöksessä ovat kaikki ne elementit joista on revitty ihokasta. Päätös oli seuraava:

Valtuusto päättää, että rakennetaan uusi yhtenäiskoulu-/monitoimitalo Viikaisten-Pohitullinmäelle nykyisen palloiluhallin ja keskuskeittiön yhteyteen. Rakennuksessa toimivat yhtenäiskoulu, lukio, oppilashuolto ja musiikkiopisto sekä kansalaisopisto tarvittavin osin. Tilat suunnitellaan joustavasti muunneltaviksi ja monitoimisiksi, myös esimerkiksi nuorisotoimen ja erilaisen kansalaistoiminnan käyttöön. Päiväkodin ja kirjaston tilojen rakentamisesta monitoimitalon yhteyteen tehdään erillinen selvitys. 

Rakennetaan uusi uimahalli ja monitoimihalli yhtenä kokonaisuutena monitoimitalon yhteyteen tai lähialueelle, Rakentamispaikka päätetään erikseen suunnittelun edetessä. Monitoimitalon, uimahallin ja monitoimihallin rakentaminen toteutetaan elinkaarimallin mukaisesti.