Kokous oli aika hajuton ja mauton. Aluksi Marko Nieminen Pohjolasta kertoi lainoista ja korkosuojauksesta. Tällä hetkellä aihe ei ole kaupungin kannalta kovinkaan tärkeä. Lainaa saadaan ja korko on alhainen. Niemisen ennusteen mukaan näin on myös 10:n vuoden kuluttua. Ennusteet voivat hyvinkin äkkiä romuttua ja silloin suojaus on tärkeää. Kaupungin suunnitelmien mukaan velkamme nousee vielä muutaman millin 40 miljoonaan euroon ja sen jälkeen ei enää nouse. Tämä tuntuu tällä hetkellä olevan utopiaa. Olemme investointien lisäksi joutuneet käyttämään lainaa parina vuonna käyttötalouteen. Mikäli emme enää lisää lainaa meidän pitää kattaa investoinnit ja lainojen kulut käyttötalouden tuloilla mikä on, kuten sanottu, ollut miinuksella. Tähän pääsy edellyttäisi säästöjä ja tulojen lisäyksiä sellaiset 7-8 milj/€. Tämä on ihan hatusta vedetty arvio, mutta ei se paljoa heitä. Kuka uskoo näin rajuun muutokseen taloudessamme?

Varsinaisten asioiden aluksi oli melkein parikymmentä asiaa jotka kuuluvat jonnekin muualle kuin hallitukselle vai pitääkö joku tarpeellisena kh:n määräävän jäätelökioskin paikan tai Mylly muorin retken lenkin? Rallia tuetaan esityksen mukaan. Kaupunki tukee nykyisin niin monia juttuja etteivät ne ole varmasti linjassa, myös pitää miettiä pitääkö joitakin juttuja tukea vuodesta toiseen.

Toiminnallisista säästöistä keskusteltiin. Selvitykset ovat osin epämääräisiä. Nämä pitää selkiinnyttäää valtuustolle menevään selvitykseen. Hallintosäännön delegoinnit palautettiin. Selvennetään joitakin juttuja. Sitten vielä keskusteltiin niitä näitä.