Edesmennyt viikko on ollut kovin tapahtumarikas. Aloitan hyvällä uutisella. Maanantaina Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaat olivat kiertueella ja olivat saaneet vetäjäkseen Paavo Arhinmäen. Piiristä pyydettiin minua varaamaan tilaisuutta varten paikka. Varasin kahvila Anetten ja kahvit 30:lle. Epäilin vahvasti tilauksen olevan liian suuri. Meillä on ollut ennenkin tämänlaatuisia tilaisuuksia ja 30:tä on hyvin riittänyt. Nyt kahvila tuli tupaten täyteen, kahveja meni yli 60. Lisäksi olen saanut moitteita monilta siitä miksi varasin niin pienen paikan, he olivat aikoneet tulla, mutta nähtyään miten täyttä oli, jatkaneet matkaansa. Lupaa hyvää vaaleissa. Arhinmäki on varsin vetovoimainen kaveri. Erityisesti pidin hänen vastauksestaan, kun joku vetosi kysymyksessään Kekkoseen. Arhinmäki vastasi ettei hän oikein siitä tiedä, en muista Kekkosesta kuin hautajaissaattueen olin sitä pikkupoikana kavereiden kanssa katsomassa. Näin se pitää. Vassarit on pyörineet liian kauan menneessä. On oikein kun mukaan tulee nuoria, jotka eivät halua elää menneessä. Vassarit menevät kohti tulevaisuutta.

Japanissa on ollut onnettomuuksien viikko. Ensi alkuun ihasteltiin japanilaista yhteiskuntaa. Miten siellä on asiat kunnossa ja hommat hanskassa. Mitä pitemmälle mennään sitä enemmän huomataan ettei ihan niin tainnut ollakkaan. Luin näitten paukkuneitten voimaloiden olevan jo -60 luvulla suunniteltua mallia ja jo  vuonna -72 on todettu niiden olevan vaarallisia. Ne oli suunniteltu mahdollisimman halvoiksi. STUK.n pääjohtaja on myös antanut murskaavia lausuntoja, viimeksi tänään. Hän on asiantuntija kokouksessa Kiinassa ja siellä oltiin sitä mieltä, että homma olisi pitänyt saada hallintaan jo useita päiviä sitten. Japanilainen johtamisjärjestelmä on heidän mielestään niin kangerteleva ettei sillä pysytytä tämäntapaisia asioita hoitamaan. Samoin eräs toinen STUK:in johtaja sanoi ihmettelevänsä voimaloiden vesiongelmia. Hänen mukaansa vedentarve on niin vähäinen, että sen voisi hoitaa jopa ämpäreillä. Tiedä sitten.

Libyassa näyttää kapinallisten puolesta surkealta. Gaddafin armeija jyrää voimalla. Nyt ollaan jo viimeisen kaupungin porteilla. Sen jälkeen alkaa kansanmurha. Kapinalliset haetaan esiin ja kyllä näissä tapauksissa on ilmiantajia ennenkin riittänyt. Eikä sillä ole niin väliä vaikka jokunen syytönkin menee. Lentokiellosta jahkaaminen on typeryyttä ja pahasti myöhässä. Ei se enää muuta vaikuta kuin hiukan Gaddafin joukkoja hidastaa. Arabivaltioiden kansannousut tunnutaan joka paikassa tukahdutettavan. Bahrain on nyt vuorossa.