Otsikon aiheet ovat hallinneet viime päivien otsikoita. Tosin en tiedä voiko mielenterveyshäiröisten tekoja nimittää terroriksi.

Monista maista näitä uutisia tulee. Yhteistä on se, että Isis on heti omimassa tekoja omiksi iskuikseen. En usko Isiksen olevan ainakaan suunnitelmallisesti monenkaan iskun takana. Tekijät ovat pääasiassa häiriintyneitä jotka saattavat ihannoida Isisiä ja ilmoittavat olevansa sen asialla. En usko järjestön olevan niin organisoitu, että pystyy monissa Euroopan maissakin operoimaan.

Hirvittävää tällainen väkivallan kierre on. Tämä johtaa kiristyneisiin turvatoimiin ja normaalin yhteiskunnan tekemisen vaikeutumiseen. Tämä on tekijöiden tarkoituskin. Emme saa liikaa provosoitua vaan pyrkiä säilyttämään yhteiskunta rauhan. Sellainen poliisivaltio jossa kadulla pysäytetään henkilöitä ja vaaditaan selvittämään henkilöllisyytensä psyköön Pohjolasta poissa.

Turkki on mielestäni aina ollut yhteiskunta jossa länsimaiden demokratiaa on pidetty vitsinä. Näin on ollut jo tuhansia vuosia, Turkin historia on väkivallan säväyttämä. Runsas sata vuotta sitten turkkilaiset suorittivat Armenian kansanmurhan. Armenialaisia tapettiin n. 1,6 milj. erittäin raasti. Tätä Turkki ei ole vieläkään tunnustanut. Tällaisesta valtiosta on haluttu tosissaan haluttu EU:n jäsentä. Eikä ole kuin viikkoja kuin Suomenkin presidentti kävi kaulailemassa ja hymistelemässä Turkin presidentin kanssa.