Tuolla alla olevassa kommentissa kysyttiin Suukarin kaavoitus ongelmia. Asia on niin laaja, että pelkkänä kommenttina en pysty vastaamaan.

 Ei Suukarin tai tarkemmin Veneveistämön tontin kaavoituksessa tietenkään ole ongelmia niiden mielestä jotka haluavat siihen asuntoja. Minusta paikka on siihen täysin sopimaton. Alue on varattu liike- ja teollisuusrakentamiseen ja pitäisi myös sellaisena säilyttää. Molemminpuolin alue on nyt sellaista ja väliin n. 20 asuntoa tekee nopeasti kaikkien olon kestämättömäksi. Valitus ruletti alkaa ja jotain sitten pitää tehdä ja kukas muu on maksumies kuin kaupunki-veronmaksaja.

Toisella puolella on jyrkkä pudotuksinen meri ja toisella koko ajan vilkastuva rautatie. Lapsiperheen asuminen alueella on mahdotonta, ellei aluetta ympäröidä rautaesiripulla. Ei liene hauskaa asua pienessä tarhassa. U:kissa on varmaan rantaa satoja kilometrejä ja keskustankin tuntumassa riittävästi asuntorakentamiseen. 

Kaupunginlahden suu on varattu merellisille toiminnoille silloin, kun koko kaupunkiin on tehty kaava ja asiaa tarkasteltu kokonaisuutena. Nyt lähdetään tarkastelemaan pientä aluetta ja saadaanhan siihen hiven asuntoja, mutta kaupungin toiminnot yleisesti kärsivät. Olen ollut aina sitä mieltä, että kaavamuutoksia pitää tehdä vain äärimmäisessä hädässä ja yksimielisyyden vallitessa. Tässä alueessa tällaisia argumentteja ei ole.

Alueelta voisi luetella lisäksi monia yksityiskohtia, jotka eivät tue alueen kaavan muuttamista. En lähde niitä tässä luettelemaan. Kaava tulee loppuvuodesta luottamusmies käsittelyyn ja silloin sitten nähdään ketkä kuuntelevat kaupunkilaisia. Kuunnella olisi pitänyt jo ajat sitten ja katkaista hölmöily. Vielä ei ole myöhäistä.