Hyvä veli-systeemi on korruption hienostuneempi muoto ja tapa toimia ilman järjestäytymistä, mikä on järjestäytyneen Vapaamuurariuden kantava aate. Meillä Suomessa on tapana vakuuttaa ettei meillä mitään tällaista ole vaan se kuuluu diktatoorisiin järjestelmiin. Aina systeemi jossain vilahtelee näkyviin vaikka ei silmäkovana ympäristöään tutkisikaan.

Lokalahden Pitkäluodossa on ollut tekeillä pitkään Merikoivulan kaava. Aiemmin alueella toimi Raisio Yhtymän henkilöstön virkistysalue. Kaikki pelasi sovussa ja yhteisymmärryksessä. Raisio myi alueen yksityiselle, joka toimii samalla loma- ja virkistysalalla. Yrittäjä lähti myös hakemaan kaavamuutosta. Nyt on sopu ja yhteisymmärrys hevonkuusessa.

En kerro enkä ota mitään kantaa kaavoitukseen. Eilinen postilaatikolla käynti vain sai suun ihmetyksestä pyöreäksi. Laatikosta löytyi kutsu teklan elokuun kokoukseen. Kokous paikkana Merikoivula. Kaupungin pitäisi kaavalausunnoissaan ja päätöksissään olla ehdottomasti tasapuolinen. 

Miten tämä kokouspaikka sopii mitenkään tähän tasapuolisuuteen? Mennään toisen osapuolen kestitettäväksi ja kuuntelemaan hänen kantansa. Toinen puoli unohdetaan tyystin. Onko kysessä "Hyvä veli-systeemi"? On luonnollista tutustuminen riidanalaiseen asiaan, mutta vain ehdottoman tasapuolisesti.