Aamulla oli Varsinais-Suomen yrittäjien ja Uudenkaupungin järjestämä yrittäjien ja valtuutettujen yhteinen aamukahvitilaisuus. Jälleen kerran, valtuutettuja kiinnostaa hyvin vähän tiedonjako tilaisuudet. Sen ymmärtää, että monille aamulla järjestettyyn tilaisuuteen on vaikea osallistua. Tämä ei vaan koske työaikana järjestettyjä tilaisuuksia. Osanotto on ilta tilaisuuksissa yhtä vähäinen. On sitten tilaisuus miten tärkeä tahansa. Kirjoitellaan ilmeisesti asiantuntevia juttuja bloggeihin tiedon salailusta vaikka olisi tietoa samaan aikaan jaossa.

Tilaisuudessa oli 3 alustusta. Ensin kj. Koski alusti aiheesta "Kunta ja yrittäjyys". Sitten Varsinais_Suomen Yrittäjien tj. Henri Wibom aiheesta "Elinkeinopolitiikalla eväät yrityksen menestykseen". Viimeksi Ukin Yrittäjien pj. Terttu Lundelin aiheesta "Yrittäjien yhteistyö ja verkostoituminen".

Hyvät, mielenkiintoiset alustukset. En kirjoita niistä sen enempää, arvelen lukijoiden kiinnostuksen aiheesta olevan samaa luokkaa kuin valtuutettujen. Sen verran kuitenkin, Jäin miettimään jälleen kerran esille tulleesta asiasta, ettei peruskoulutuksessa opeteta mitään yrittäjyydestä. Siihen on varmaan syynsä. Eräs on varmaan se, että peruskoulun opetustunnit on ajettu alakanttiin. 

Tilaa on vaikea löytää ylimääräisille tunneille. Ei varmaan kukaan odota mitään kattavaa opetusta. Ainoastaan siemenen kylvöä. Nykyään joudutaan vaihtamaan keskim. 3 kertaa työuran aikana ammattia. Paljon menee koulutusta ja ammattitaitoa hukkaan. Monet säästyisivät taitojensa hukkaamiselta, kun olisi tullut jotain koulutustayrittäjyydestä ja olisi miettinyt yrittäjyyttä. Nämäkin rahat olisivat säästyneet palvelurakenteen uudistamiselle.