Valtuusto kokoontui toiseen kokoukseen ja jälleen oli pitkä asialista ja jälleen oli pääosin kysymys itsestään selvyyksistä. Valtuustoryhmien nimiä hyväksyttiin. Nyt on 1 valtuutettu, joka ei kuulu mihinkään ryhmään tai hänen sijoittumisensa on salaista. Jompi kumpi lienee kokoomus tai keskusta.

Eka tosi kinkkinen asia oli Linturaumantien ranta-asemakaava. Se hyväksyttiin yksimielisesti. Maanomistaja kustantaa ja laadituttaa ranta-asemakaavan. Tällä kaavalla saatiin vain 1 lisärakennuspaikka. Kalliiksi tuli sekin tontti. Viime vuonna jääneiden investointirahojen siirto tälle vuodelle sai saatteekseen Haveriselta pari puheenvuoroa. Viime vuoden talouden toteuma merkittiin tiedoksi.

Samoin valtuuston ja hallituksen kokousaikataulut. Lautamiehet ja kiinteistöjen uskotut miehet valittiin yksimielisesti. Kiinteistöverosta vapautumisesta päättäminen säilytettiin kunnalla. Lausuntoa kuntarakennelaista Valkonen esitti palautettavaksi uudelleen valmisteluun, Haverinen kannatti. Äänin 41-2 lausunto annetaan käytännössä hallituksen esittämässä muodossa. Lausunto pitää antaa 7.3. mennessä. Seuraava valtuuston kokous on huhtikuussa, joten siirto tarkoitti ettei lausuntoa olisi annettu. Ei tuo paljoa olisi haitannut. Tuskin lausuntoja kukaan lukeekaan.

Tämän vuoden talousarvio oli vihdoin maalissaan. Keskusteltiin pitkään. Viime valtuustokaudella ei käyty yhtään näin asiallista keskustelua. Uusi valtuusto näytti kykynsä, tietty viime valtuustokin sen teki, mutta ei saaanut pisteitä koriinsa.Äänestyksiäkin käytiin 3. Haverinen-Valkonen esitti, että soten osalta jätetään voimaan valtuuston kokoukseen joulukuussa tuotu esitys. Tämä hävisi 41-2.

Sitten äänestettiin Jukka Järvisen esityksestä, että hallitus ei ala uusia säästöjä etsimään. Esitys voitti äänin 22-21. Kokoomus ja keskusta jättivät eriävät mielipiteet. Mm. siitä syystä, että esitys on lainvastainen. En ole lainoppinut, mutta ihmetyttää etteikö valtuusto saisi ohjeistaa alaistaan hallitusta. Päätetäänhän erilaisia lausumia päätökseen ja palautetaan uudelleen valmisteluun antamalla ohjeita miten pitää asia valmistella. TES:sissä sanotaan selkeästi, että työnjohto-oikeus kuuluu esimiehelle. Tähän ei tietenkään TES kuulu, mutta miksi ihmeessä alapuolella olevaa elintä ei saa ohjeistaa?

Viimeinen äänestys käytiin arkkitehdin palkkaamisesta tekniselle puolelle. Äänin 22-21 arkkitehti palkataan. Lisäasiana oli edustajan valinta Kuntapäiville valittu edustaja ja hänen varajäsenensä eivät olleet lähdössä 3:ksi päiväksi Ouluun.

Aloitteen jätti Rauli Rauhala lähiruuasta ja Lea Myllymäki selvityksen tekemisestä Maria-Sofia osastosta.