Kokouksesta tuli pitkä, keskusteltiin laajasti ja äänestettiinkin. Itsestä ainakin tuntui, että teimme hyviä päätöksiä. Eiköhän sitä kuitenkin maanpinnalle nopeasti palauteta.

Ugin ja Loimaan koulutuskuntayhtymän sopimusta esitteli Novidan johtaja. Sopimus hyväksyttiin keskustelun jälkeen. Tyytyväisellä hyrinällä, pääosin. Saarissa olevien tonttien vuokrasopimukset hyväksyttiin. Laajakaista kaikille-hankkeeseen osallistutaan. Tämä päätös ei vielä sido mihinkään kustannuksiin. Hanketta vetää V-S:n liitto. Vielä ei ole tiedossa talouksien lukumäärä, joilla ei ole mahdollista saada laajakaistaa. Pieni se joka tapauksessa on, pääasiassa kesämökkejä tai sitten aivan poissa muusta asutuksesta. Onkohan Ugissa sellaisia?

Kustavin-Ugin siirtoviemäri sopimuksen allekirjoitukseen annettiin lupa Ugin Vedelle. Käytiin monipuolinen keskustelu, sen aikana tehtiin asiasta siirtoesitys ja Laitilan edustajan kuuleminen seuraavassa kokouksessa. Sitä ei kannatettu.

Puisto- ja liikuntapuolen töiden uudelleen järjestely hyväksyttiin. Virkojen ja toimien täyttöön annettiin lupa. Edustaja nimettiin terveys neuvotteluihin. Turvallisuussuunnitelma tarkistettiin. Yritysten toimitilat-varauksen käyttötarkoituksen tarkentamisen kj. otti pois listalta. 

Tämän vuoden talousarvioon haettiin muutosta. Elinkeino-osaston reippaista ylityksistä käytiin reipasta keskustelua. Asia siirrettiin ja elinkeinojohtaja tulee seuraavaan kokouksen selvittämään ylityksiä.

Hallinto- ja kehittämiskeskuksen talousarvio merkittiin tässä vaiheessa tiedoksi. Samoilla saate sanoilla millä tämän vuodenkin talousarvion toteutumaa käsiteltiin.

Annettiin uuden terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen talousarviosta. Tämä on ensimmäinen budjetti ja toiminta hakee vielä muotoaan.

Aloitteita uusia ja vanhoja käsiteltiin nippu. Päätösesitykset hyväksyttiin yhtä lukuunottamatta. Urheiluseurojen perusavustuksia koskeva aloite todettiin kh:n itsensä lähettäneen väärään paikkaan lausunnolle. Se oli lähetetty nuoriso- ja liiikunta ltk:lle ja se olisi kuulunut elinkeino-osastolle. Asia korjattiin ja käsitellään uudelleen sitten, kun se tulee elinkeino-osastolta.

Salaisia asioita oli 2 joista toisesta äänestettiin. Muissa asioissa keskusteltiin kuntien ylimääräisestä rahoitusavustuksesta ja parista muustakin pienemmästä asiasta.