Pitkästä aikaa. En ole ollut kesälomalla vaan Vuodatuksen laitteet rikkoontuivat ja korjaaminen kesti muutaman viikon. Tuli siten itselle muutaman viikon kirjoitusloma.

Viime päivien uutinen U:kissa ja miksei valtakunnassakin on Valmetin sopimus Mersun kanssa. Hieno juttu, mutta kaiken tämän hehkutuksen keskellä pitää säilyttää jalat maassa. Kyseessä on 3 vuoden sopimus ja uskoisin 100 000:n auton valmistusmäärän olevan suuntaa antavan eikä sitova valmistusmäärä. Mersu tekee tätä mallia Saksassa ja Unkarissa. U:ki on otaksuttavissa huipunleikkaaja joka tekee sen mitä näissä omissa tehtaissa ei ehditä tekemään. Automallin elinkaaren ensimmäisinä vuosina ostetaan eniten. Muutaman vuoden jälkeen osto hiippuu ja pitää taas saada uusi malli valmistukseen ja kauppaan. Elinkaari lienee 5-10 vuotta. Aina on mahdollista myös epäonnistuminen. Muutamia vuosia sitten halpis Mersut kaatuivat ja huippumyynti jäi saavuttamatta.

Erityisesti pitää olla kontrolli päällä kaupungin luottamusmiehillä. Nyt on helppo alkaa revittelemään. Perustamaan uusia toimia, virkoja ja investoimaan. Tarvetta taatusti riittää ja äänistäjiä pitää kosiskella. Nämä meno lisäykset jäävät ja jossain vaiheessa tulee vilu. Ensi vuoden talouteen ei tämä onnenpotku paljoa vielä vaikuta. Taatusti tulee monilla olemaan vaikeuksia säilyttää pää kylmänä. Nyt pitää laittaa talous kuntoon ja vasta sen jälkeen alkaa harkitusti miettimään missä on suurin tarve.