Ensimmäinen keskuteluttanut asia oli odotetetusti rakennuspaikan myynti Haapaniemen koululta. Äänestyksen jälkeen 9-2 päätettiin, ettei myydä toistaiseksi  koska kouluverkko selvitys on kesken.  Me oltiin Tähtisen kanssa nämä kaksi toisinajattelijaa. Toisin sanoen Haapaniemeen ei oteta uusia lapsiperheitä ennen kuin koulu on lopetettu. Looginen peruste vai mitä. Kysyin monta kertaa myydäänkö tontti kouluverkko selvityksen jälkeen vai mitä päätös tarkoitti. Mitään ei vastattu, katseltiin seiniä ja kattoa. Ne ovatkin varsin mielenkiintoiset. Esittelijän ehdotuksessa oli mm. kouluverkkoselvitys. Tämä mm. otettiin pois, kuulemma mitään muuta syytä ei ole kuin kouluverkkoselvitys. Kukahan tuonkin uskoo. Myöskään siihen ei suostuttu, että valtuusto saisi päättää asian. Kh:lla on oikeus määrärahojen puitteissa ostaa kiinteää omaisuutta, myynnin päättää valtuusto. Sanottiin ettei mitään myyty. Omituista, päätöksenhän kh teki.

Työhyvinvointi hankkeesta keskusteltiin pitkään. Aika kielteisesti ja kj vetikin asian pois listalta.

Pyhämaahan rakennettavat 7 omakotitaloa menivät äänestykseen. Jälleen tulos 9-2. Tällä kertaa tilallani häviämässä oli Varpe. Olin sitä mieltä, että hankkeeseen liittyy melkoiset riskit. Hyvänä puolena on se, että Ugi saa haltuunsa vähintään uuden piiriennätyksen. Rakennetaan 7 talon rykelmä, joista yhtään ei ole edes varattu. Monissa puheenvuoroissa vakuutettiin talojen menevän kaupaksi kuin kuumille kiville mm. kj. Riski on kaupungin. Talot rakennettaan lainalla, jonka takaa kaupunki. Vakuutettiin ettei ole riskiä vaikka ei myynti kaikilta osin onnistuisikaan jäävät ainakin talot kaupungille. Hankalaa. Pitää kaupunkia viedä eteenpäin eikä jäädä tuleen makaamaan.  Äänestin hankkeen puolesta sillä perusteella, että haja-asutusalueellekin pitää saada uusia asuntoja ja saada kyläkoulut säilymään, kuten monissa puheenvuoroissa korostettiin. Merkillistä ettei tämä peruste koske Haapaniemeä.

Reilun kaupungin kaupungiksi Ugi ei lähde. Äänin 8-3. Minun lisäkseni myönteinen kanta oli Ruorasella ja Haapavuorella.

Muista asioista ei äänestetty. Toki keskusteltiin. Ikävänä asiana jouduttiin toteamaan, etteivät kaupungin henkilöstöryhmät suostuneet tämän vuoden palkankorotusten maksun siirtämiseen. Silloin ne olisi maksettu taannehtivasti, joten mitään menetyksiä ei olisi tullut. 4 järjestöä hyväksyi siirron. Juko (ent. Akava) ja Tehy eivät, joten asia kaatui. Ei voida suhtautua eritavoin eri henkilöstöryhmiin. Joten säästöt ovat nyt 360000€ vajaat. Lomakauden jälkeen asiaan palataan. Ei hyvältä näytä ja ensi vuosi on vielä kurjempi.

Alla on linkki mistä pääset katsomaan miten Tontonmäki todennäköisesti rakennetaan. Ei ole ukilaisille timpureille paljoa muuta kuin päälle katsomista.

 

http---www.avainkoti.fi-media-pdf-AK_2008_hinnat_tsis_0908_3.pdf