Blogi keskustelussa olen ollut viime ainoina näkeväni valonpilkahduksen. Vanhojen tekemisten arvosteluun on päässyt soluttautumaan hiven uuden miettimistä. Tapahtuneiden asioiden arvostelemiseen ja kj:n, virkamiesten ja hallituksen solvaamiseen ei paljon harmaita aivosoluja tarvita. Elämme aikaa jossa olisi yllin kyllin miettimistä ja keskustelua mitä tulemme syksyn aikana päättämään.

 
Viikon aikana käynnistyy keskustelu terveydenhoito järjestelmämme uudistamisesta. Johtaako tämä johonkin vai ei, tulee aika näyttämään. Se on varmaa, että niitä tulee löytymään jotka lyövät tassunsa ketoon kaikkeen muutokseen. Ei tarvinne olla kummoinenkaan ennustaja ennustaessaan näiden löytyvän niiden joukosta jotka kovimmin huutavat rakennemuutoksen tarpeellisuudesta. 
 
Ei muuttamaankaan tällaisella alalla voi lähteä mikäli on odotettavissa palvelujen heikkenemisen vaikuttavan kielteisesti ihmisten terveyteen. Ellei löydetä terveyttä vaarantamattomia keinoja on maksettava mitä se maksaa. Emme saa siirtyä yhteiskuntaan jossa vain maksukykyisillä on oikeus elämään ja laadukkaaseen terveydenhoitoon. Kaupunkia ei voi hoitaa kuin yritystä. Pyritään aina vaan parempaan tuottavuuteen ja tuottamattomat alat karsitaan pois. Kalkuraattorit raksuttavat jo monella taholla. Alla olevasta linkistä löyttyy ne jotka haluavat luopua yhteiskunnan palveluista:
 
Tähänastinen keskustelu on kulminoitunut aika jykevästi siihen, että aluesairaala-terveyskeskus on kaiken pahan alku ja juuri. Saattaa sieltä löytyäkin suurimmat kehitystarpeet. Pitää olla jalat maassa. Aluesairaala on meille verraton paikka. Turku reissut räjähtävät mikäli tästä luovutaan. Pitää myös muistaa, mekkalointi Aluesairaalalla on hunajata Erikoissairaanhoitopiirille. He sulkisivat  meidän sairaalamme erittäin mielellään.