Harvoin on vuoden alkaessa kunta elämässä heti tiedossa niin paljon vaikeita asioita kuin nyt. Vuosi alkaa heti talousarvion käsittelyllä, joka normaalisti on tehty vanhan vuoden puolella. Valtuusto päätti, että hallintokuntien esityksestä on karsittava 3%. Saattaa olla virkamiehillä valmistelu menossa ja esityksiä on lautakuntien tarkopitus alkaa käsitellä ja päättää tammikuussa. Huolimatta siitä ettei meillä ole muita laillisia lautakuntia kuin tarkastuslautakunta.

'Kuntalain mukaan lautakunnan toimikausi on sama kuin valtuuston. Samaisen lain mukaan valtuuston toimikausi päättyi viime yönä. Tietenkin laittomien lautakuntien päätökset muuttuvat laillisiksi ellei kukaan valita. Karsinnan jättäminen uusille lautakunnille, jotka valitaan vasta tammikuun lopussa, on myöhäistä. Menisi aika pitkään ennen kuin meillä olisi talousarviota ja uusien lautakuntien laitto heti äärimmäisen vaikeaan tehtävään ei olisi reilua eikä johtaisi hyvään tulokseen.

Tontonmäki on myös saatava järjestykseen mahdollisimman pian. Ellei aloitteeni SOS-lapsikylästä johda tulokseen on alettava tehdä jotain muuta lopullista. Talot vanhenevat ja alkavat vaatia jo korjauksia. Yhtiö lainaa kaupungilta jatkuvasti rahaa korkoihin, ylläpitoon ja lyhennyksiin. Lyhennykset vähentävät velkaa, muihin menoihin emme saa mitään vastinetta. Ellei mitään muuta keksitä, yhtiö on saatettava konkurssiin ja otettava takkiin se mitä tulee. Eikä vain lisättävä takkiin tuloa.

Vuokrakerrostalon rakentamisessa on laitettava jäitä hattuun. Kokonaisvaltaisesti on tutkittava hankkeen tarpeellisuus ja kannattavuus. Kuntaliitokset pidän vähemmän tärkeinä. Siihen minulla on selvä kanta ja myös siihen mitä valtio tulee tekemään. Hosumisesta ei tule kuin ......