Meillä Ukissa on suunnittelussa melkoinen rakennuskompleksi. Keskustelu näyttää keskittyvän ainakin tällä hetkellä siihen rakennetaanko sinne uusi kirjasto. En kannata uuden rakentamista lainkaan.

Meillä on hyvä toimiva kirjasto keskeisellä asiakasystävällisellä paikalla. Pääasiallinen peruste uuden rakentamiseen näyttää olevan, että se on hieno. Hienous on ihmisen omassa silmässä. Kyllä nykyistä kirjastoamme ihasteellaan erityisesti hienoudella. Kirjasto toimii hienosti. Automaattinen lainaus ja yksityiset lukunurkkaukset ovat toimivat. Tosin nurkkaukset eivät ole alkooveja kuten Seinäjoella. Kumpi on parempi?

Uuden tarvitsemaa tilaa en osaa arvioida, nykyisin arvioisin tilaa olevan n. 1000 neliötä. Mihin käyttöön olisi nykyinen tila osoitettavissa kaupungilla ollessa jo nyt liikaa katon alustaa.

Olen mielestäni kirjaston suurkäyttäjä. Olen kysellyt muilta käyttäjiltä haluaisivatko he siirtää kirjaston Viikaisiin. Kysyjät ovat suorastaan suuttuneet, kuka h..tti sellaistakin suunnittelee.