Alkuseremonioiden jälkeen oli heti tärkeä ja laajaa keskustelua herättänyt aiesopimus liittymisestä LSJH:n. Siinä ei kauaa parta paukkunut. Varsinaisia keskustelu puheenvuoroja ei käytetty. Kontu esitti aiesopimuksen hylkyä ja Runola kannatti. Sitten äänestää prätkäytettiin ja Kontu ja Runola saivat tuekseen Virtasen. Äänet 8-3. Nyt aletaan valmistella varsinaista sopimusta joka tulee valtuustoon. Puhetta on ollut ettei aiesopimuksen jälkeen enää voi käytännössä  hylätä sopimusta joten valtuusto päättää leimata sopimuksen. Näin se päätösvaltadelegoidaan.

Kartoittajaksi valittiin turkulainen Joni Lindroos. Saas näkki muuttaako äijä Ukiin? Rauhan juhlavuotta valmistelemaan valittiin Jaana Vasama ja Heikki Wala, kj. nimeää virkamiehet. Tarkastus ltk:n kertomus aiheutti laajan keskustelun. Löfstedt ja Runola eivät kannattaneet kaupungin vastausta Siivosten säätiön ja Kalantitalon projektiin.

Osavuosikatsaus herätti keskustelua. Nimettiin taloustyöryhmä johon nimettiin Wala, Korsman-Reijonssari, Kontu ja Löfstedt. Lopuksi oli vielä läpihuuto jutska, minun ja  Aaltosen tekemä aloite sihystä. Ainoat puheenvuorot olivat Greta Thunberg henkisiä, kuinka te kehtaatte.