Tulee tuota yleisurheilua aika tarkkaan seurattua. Nykyiset valtalajit on joukkue urheiluja, mutta kyllä yksilölajeilla oma viehätyksensä on. Suomen menestys ei kansainvälisesti kovin kaksista ole, mutta se ei haittaa SM-kisoissa.

Pikamatkoilla tuli esiin useita uusia nuoria jotka saattavat nousta ainakin Euroopan huipulle. Satanen oli miehissä ja naisissa heikkotasoinen. 200m. naisten mestaruuden voitti Anna Hämäläinen, joka kertoi aloittaneensa harjoittelun viime syksynä. Kertoo kovasta lahjakkuudesta ja Suomen heikosta tasosta. Hänen isänsä on Eduard Hämäläinen. Entinen 10-ottelun maailmanhuippu. Äiti on voittanut olympiakultaa Venäjän pikaviesti joukkueessa. Olen luullut heidän palanneen Valko-Venäjälle. Eetulla oli vaikeuksia oppia suomenkieltä.

Pidemmillä matkoilla ei paljoa valonpilkahduksia ollut. Joitakin sentään. Esim. Niklas Sadelsin 1500 oli upeaa katsottavaa. Samoin 400 aidoissa Monnin juoksu oli hyvin lupaava. Sandra Erickson näyttää myös lupaavalta. Ihmetystä herätti 10 000m mitalikolmikko. Eräs juoksi elämänsä ensimmäisen ratajuoksun. Eikä muillakaan paljoa kokemusta ollut. Ikääkin oli urheilijoiksi suhtkoht paljon. Niin vaan jäi nuoremmat horisonttiin.

Heitot olivat odotusten mukaiset. Kovasti ihmetyttää miten kuulantyöntö on niin totaalisesti romahtanut. Naisten kiekko näyttää lupaavalta. Samoin naisten keihäs vaikka on romahdettu takavuosista. Sanni Utriaisesta voi tulla mitä vaan. Luonnetta, nopeutta ja kokoa on riittävästi. Nyt sitten odotellaan finnkampenia. Näyttää Ruotsinkin kärki romahtaneen, tasosta en tiedä.