Valtuustolle on annettu tilaisuus tutustua uusiin kouluihin. Samoin eräille muillekin tahoille. Tänään järjestettiin tutustumismatka Turun Syvälahden kouluun ja Hämeenlinnan Nummen koulun suunnitteluun. Mukana tosin ei valtuutettuja ollut kuin sen verran ettei nippa nappa yhden käden sormet riittäneet nuppien laskemiseen. Sinänsä tämä on ymmärrettävää ettei töissä käyville, ei ainakaan kaikille, sovi olla poissa töistä En syyllistä ketään. Lisäksi oli mukana kymmenkunta opettajaa, hienoa. Vielä käydään ainakin Parkanossa ja Pirkkalassa. Tietoa saadaan, jos vaan on kykyä omaksua. Olisi hienoa jos nuo katkerat kommentoijatkin otettaisiin mukaan näkemään totuus. Ilmoittakaa nimenne niin yritän ujuttaa teidät porukkaan.

Hirvensalossa koulu ym. oli ulkopuolelta jo lähes valmis. Ensin oli NCC:n ja Turun kaupungin projektissa mukana olijoilta suullinen esitys.Sissään mennessä oli kunniakasta tervehtiä paria tuttua. Reino Pöyhönen oli vuosia Ukin kaupungin töissä ja valitettavasti siirtyi Turkuun. Jari Nieminen on asunut lähes koko ikänsä Ukissa ja on nyt johtavassa asemassa Turun NCC:ssä. Ikävää oli hyvän alustuksen seuraaminen. Nämä mukana olleet valtuutetut pulisivat niin, että kokouksen seuraaminen oli vaikeaa. Onneksi oli opettajat mukana, olisi se ollut isännille noloa ellei kukaan olisi alustusta seurannut. Kaiken lisäksi esiteltiin koulun rakentamisen allianssi malli. Minulle se oli melkoisen vierasta. Pitää alkaa kaivaa netistä tietoa.

Sitten Jakke suuntasi bussin keulan Hämeenlinnaan. Siellä ei ollut mahdollisuutta tutustua uusiin rakenteisiin Koulun valmistumiseen on vielä aikaa. Suunnittelu ja päätökset oli tehty. Pätökset oli tehty nopeasti ja yksimielisesti. Ei oltu jääty pöytäkirjantarkastukseen ja yt-neuvotteluihin. Esittelemässä oli koulun rehtori joka on projektissa keskeisessä asemassa. Projektista tulee lähes samankokoinen kuin Ukissakin ja rakentamismalliksi on valittu elinkaarimalli. Mitään yt-neuvotteluja ei ole käyty eikä käydä. Minusta siellä on voimassa sama laki kuin Ukissakin. He veivät hanketta eteenpäin yksimielisesti lakeja ja asetuksia noudattaen. Ikävä sanoa, mutta minusta tuntuu joillakin tahoilla otetun elämäntehtäväksi projektin hankaloittaminen.

Koulu on nuorempi kuin Ukissa. Siellä tehtiin peruskorjaus n. 10 vuotta sitten joka maksoi 7 milliä. Nyt se puretaan ja rakennetaan uusi. Näin on käynyt lukuisissa muissa peruskorjatuissa kohteissa. Ne ovatkin varoitetelleet, älkää vain lähtekö korjaamaan. Siellä ei näkynyt ämpäreitä keräämässä sisälle satavaa vettä kuten Viikaisissa. Viikaisissa vettä tulee sisälle katon lisäksi seinistä. Siellä vuotavat putket vaikka ovat vasta 60:n vuoden ikäisiä. Remontoimaan ei näillä näkymin Viikaista aloiteta. Muoviämpärit ovat halpoja ja jopa ilmaiseksi on jaettu. Seinä vuoto saatiin loppumaan sulkemalla putkilinja. Tosin vessa ja eräät käsienpesu altaat ovat nyt poissa käytöstä. Toivottavasti ei lisää putkirikkoja tule. Tulee hankalaksi jos vessassa pitää käydä torilla. Taisi tulla vähän kitkerä alustus, mutta kyllä Ukissa olisi aika siirtyä asialliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.