Trooppinen kesä on vääjäämättä painumassa syksyyn. Kesälomat alkavat valtaosalta olla ohitse. Koululaisilla vielä hetken jatkuu ja minä kun en enää saa kesälomaa enkä lomaltapaluurahaa.

Kaupungin luottamustoimissa hetkeen ei vielä tapahdu mitään. Sitten alkaa ilmeisesti mitä kuumin syksy. Talousarvion teko on ollut aina vaikeaa. Nyt taitaa olla vielä vaikeampaa. Ei taida olla selkeätä vastuullista enemmistöä, joka ottaisi homman tosissaan. Valmistelijoille tulee tuskallinen tehtävä. 
Vaalien tuloksena oli selkeä oikeistoenemmistö. Siellä vain ei ole riittävästi vastuunkantoon kykeneviä. Juttua ja kirjoittelua tulee solkenaan, mutta ei mitään todellisista asiaa. Konsultti on joka paikan ratkaisu. Ei ole kovin virikkeellistä ajattelua. 
Valtuusto voi joutua talousarvio kokouksessaan käsittelemään pieniäkin asioita. Kevään säästöjä käsiteltäessä eivät kaikki lautakunnat suostuneet katsomaan viivottimen yli kokonaisuutta. Ajatus meidän hallinnonalalta ei senttiäkään oteta johtaa siihen, että virkamiehet joutuvat ottamaan vastuun ja esittelemään oman näkemyksen ylemmille elimille. Sen pohjalta tehdään sitten päätökset ja ltk ajautuu sivuraiteelle. 
Talousarvio on katettava tavalla tai toisella, muuten tulevat sisäministeriön joukot (omonit) ja hoitavat homman. Se ei taatusti ole kaupunkilaisten etu. Itsehallinto on tärkeä juttu. Pystymme itse priorisoimaan meille tärkeimmät asiat. Kyllä kaikki kunnalliseen palveluun kuuluvat tehtävät ovat tärkeitä. En ainakaan minä halua laittaa mitään etusijalle opetusta, terveydenhoitoa, vanhustenhoitoa, päivähoitoa, infraa jne.
Kaikki on hoidettava niin kuin vain parhaiten pystymme. 
Lyömällä tassut ketoon, tästä ei mitään, on näköalattomuutta joka toisaalla johtaa kohtuuttomuuksiin.
Ei nyt ole edes lähihistorian vaikein budjetti edessä. Hoidetaan homma.