Kuntauudistus etenee aika vauhdilla hallituksen merkitsemällä tiellä. Käytännössä edistystä ei ole juurikaan ollut. Kunnat ovat kaivautuneet syvälle juoksuhautoihin vastustamaan uudistusta. Aniharvassa kunnassa on lähdetty neuvottelemaan naapurikuntien kanssa, toteuttaminen mielessä.

Aikataulullisesti hanke etenee U:kin kohdalla siten, että puheenjohtajisto on kokoontunut 29.2. valmistelemaan kannanottoa parissa tilaisuudessa esitettävään lausumaan. Nämä kannanotot on esitetty Vakka-Suomen kuntien tilaisuudessa  19.3. jossa U:kia tietääkseni ovat edustaneet Jouko Antola, Heikki Wala ja Kari Koski. Eilen oli Valtiovarainministeriön järjestämä tilaisuus Turussa, jossa U:kia edusti muistaakseni 10 henkilöä. Siinä joukossa olin minäkin. Laitilassa oli 14.3. epävirallinen tilaisuus U:kin ja Laitilan hallitusten kesken. Valtuuston iltakoulu asiasta on huomenna. Hallitus käsittelee asiaa ekan kerran 26.3. Valtuusto kokoontuu käsittelemään Valtiovarainministeriölle annettavaa lausuntoa 2.4. ja lausunto on annettava 13.4. mennessä.

Ministeriö esittää ensisijaisesti U:kia kuntakeskukseksi johon liittyisivät Laitla, Pyhäranta ja Vehmassalon kunnat. Toisena vaihtoehtona liittyminen Raumalle, Laitlan ja Pyhärannan kanssa. Vehmassalon kunnat liitettäisiin Turkuun. Eilisessä tilaisuudessa ekaksi ministerit Stefan Wallin ja Henna Virkkunen selvittivät hallituksen toimia. Myös eräät virkamiehet selvittivät valtion kannanottoa. Tämän jälkeen kaikki kunnat saivat 4 minuutin puheenvuoron esittääkseen omat näkemyksensä. Puheenvuorojen välissä pidettiin kahvikekkerit, jotka sujuivat nopeasti huolimatta n. 300:sta osanottajasta.

Puheenvuorot jaettiin kuntien aakkosjärjestyksessä.  Puheenvuoroissa korostettiin lähes poikkeuksetta kuntien pitkiä historioita, hyviä palveluja ja hyvää taloustilannetta. Mihin olikaan unohtuneet taloudelliset vaikeudet. U:kin kannanotossa otettiin myönteinen kanta uudistuksen ekaan vaihtoehtoon.