Jälleen on yksi vuosi jäämässä taakse. Paljon on tapahtunut juttuja jotka on tapahtuessaan olleet tärkeitä, mutta ajankuluessa ei niitä kaikkia enää muistakkaan. Euroopassa tärkeimmältä tuntuu EU:n vaikeudet. Entäs nyt? Siitäkin on jo vaiettu. Eikö ole enää vaikeuksia? Italiassa korot ovat ainakin laskeneet jo aika kohtuullisiksi. Ei Kreikastakaan enää uutisissa mitään puhuta. En ole jaksanut noita juttuja kovinkaan tarkasti seurata. Yleisesti vain.

Ensi vuosi kiinnostaa kovasti. On povailtu surkeutta ja kurjuutta. U:kissakin olisi pitänyt tehdä ensi vuoden talousarvio maailman lopun tunnelmissa. Sekin ensi vuonna on tulossa. Ei kannattaisi tällaisessa tilanteessa murhetta kantaa. Ei taloutemme mitenkään reilassa ole. Edelleen joudumme miettimään rakenneuudistuksia. Niitä pitää aina miettiä, hyvinäkin aikoina. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan. Pitää muistaa kaikissa olosuhteissa kaupungin tehtävä, tuottaa palveluja asukkaille. Niitä pitää olla saatavilla, kohtuuajassa ja riittävän laadukkaina. Kaikki muut kaupungin tekoset palvelevat tätä päämäärää.

Työpaikkojen osalta tulevaisuus näyttää suhteellisen valoisalta. Ensi vuonna ei pitäisi olla rakennusalan työpaikoista pulaa, eikä vielä 2013:aan. Silloin meillä alkaa uusien teollisuustyöpaikkojen rivakampi nousu. Tämä taas säteilee kaikkiin palveluihin. Uskoisi kaupungin nykyiselle asukasmäärälle lähivuosien olevan turvatun ja ehkä hienoinen kasvukin on mahdollista.

Ilmeisesti meillä tulee ensi vuonna myös uuden kaupunginjohtajan valinta. Ei välttämättä, voi se jäädä seuraavaankin vuoteen. Valintaan tulee varmasti kohdistumaan kaikenlaisia intohimoja. Toivottavasti valitsijat pysyvät tolkuissaan ja ainoana kriteerinä säilyisi parhaan henkilön valinta. Tämä vuosi ei ole siinä suhteessa ollut kyllä kovin hyvä.

Syksyllä käydään kunnallisvaalit ja ne tulevat värittämään kunnallista päätöksentekoa koko vuoden. Varmaan hieman 2013 tulee todelliset päätöksentekijätkin muuttumaan. Nyt ei ole ollut mitään selkeätä allianssia joka on tehnyt päätökset. Vaalien jälkeen sellaiseen uskon. Mielestäni on 2 mahdollisuutta ja jompikumpi tullaan ottamaan käyttöön. Toinen on demarien ja kokoomuksen allianssi. Sillä tulee pienten tappioiden jälkeenkin olemaan enemmistö, tosin niukka. Tuen se tulee saamaan persujen (N) viralliselta linjalta, joten enemmistö tulee olemaan niin selkeä, että hallitseminen onnistuu. Toinen vaihtoehto on kokomuksen, kepun ja persujen (N) yhteistyö kuten nytkin. Sen edellytys on kepun reilu tappio ja persujen (N) reilu voitto. Äänekkäämmät eivät vastuuta ensikaudellakaan tule kantamaan, on vaalintulos mikä tahansa. Seuraavat persujen valtakunnallista linjaa. Vastuunkantoon ei osallistuta, vaan saunan takaa herjataan kaikki mahdolliset ja mahdollinen.

Toivotin otsikossa hyvää uutta vuotta, mutta erityisesti U:kin kunnalliselämä tarvitsee

RAUHALLISTA UUTTA VUOTTA!